Aquest aquest passat dimecres, a l'Auditori Convent dels Caputxins, amb una gran assistència de públic que quasi va emplenar tot l'aforament, es va dur a terme l'acte central i de cloenda de la candidatura FIGUERES PER LA REPÚBLICA- MPIC.

L'acte va comptar amb la participació de:

  • Elisenda Paluzié i Hernàndez, economista, expresidenta de l'Assemblea (ANC) i ponent de la Conferència Nacional del Moviment Civil.
  • Antoni Strubell i Trueta, filòleg, escriptor, Creu de Sant Jordi i exdiputat al Parlament de Catalunya.
  • Anna Arqué i Solsona, impulsora de les consultes populars 2009-2011 i responsable de l'estratègia de comunicació i acció internacional. Impulsora, també, de Primàries Catalunya de la que va ser portaveu a Barcelona i portaveu nacional i responsable de comunicació. Promotora i portaveu als Països Catalans de la International Commission of European Citizens (ICEC).
  • Pep Rovira i Miret, portaveu nacional i representant electoral de Primàries Catalunya.

Núria Galimany.

Alhora, es va llegir un llistat de personalitats de reconegut renom del món de la cultura i la política que donen suport a la candidatura. A més, van intervenir les candidates i els candidats: Enric Pujol, Aurèlia Ramos, Alfons Romero, Josep Vilaplana i Núria Galimany i Granés (com a cap de llista).

Els candidats i candidates van fer esment i ressaltar, entre molts altres aspectes, el seu posicionament a favor de la centralitat de l'estació del tren, la validesa del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'Octubre, establir una major participació obrint canals de participació ciutadana per diversos mitjans, i fer polítiques socials fermes, sense grans promeses ni propostes faraòniques i prioritzant sempre les més beneficioses pel bon desenvolupament de la nostra ciutat.

Elisenda Paluzié, durant el seu parlament. DOLORS GIBERT

L'esdeveniment es va complementar amb audiovisuals com el del projecte documental i periodístic "La revolta de les urnes", el videoclip "Anem tirant" del cantautor barceloní Tino del Pozo, així com un vídeo de diverses propostes realitzades per diferents candidats i candidates.

Henar Galán va ser la responsable de recitar el poema "Us reconeixerem sempre" d'Eduard Casas (promotor i coordinador del col·lectiu Poetes i Músics per la República) i un altre de propi.

L'acte, emotiu, reivindicatiu i molt respectuós, el va tancar el cantautor Josep Tero que va interpretar un repertori de la seva discografia.

Josep Tero va participar en l'acte.