Masquef proposa una tranformació de l'administració i acostar l'ajuntament als figuerencs

El candidat de Junts també reivindica l'atenció presencial sense cita prèvia, especialment a les persones grans que necessiten ser ateses "en persona i per persones"

Jordi Masquef durant el debat electoral organitzat per l'EMPORDÀ

Jordi Masquef durant el debat electoral organitzat per l'EMPORDÀ / JORDI CALLOL

Emporda.info

El candidat a l'alcaldia, Jordi Masquef, reivindica la necessitat de posar al dia l'administració i l'Ajuntament en matèria de noves tecnologies, administració electrònica, transparència i bon govern "En aquests quatre anys hem instat en diverses ocasions al govern municipal a complir amb la LLEI 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern i no s'ha atès cap de les nostres peticions".

A tall d'exemple, i malgrat estrenar nova web municipal a deu dies de les eleccions, Junts per Figueres exposa que el govern quadripartit continua sense facilitar d'una manera accessible i ràpida la informació bàsica sobre els càrrecs electes i els càrrecs eventuals del consistori, proporcionant informació parcial i no actualitzada i sense fer públics els càrrecs de confiança, els currículums i les retribucions d'aquests ni dels regidors del consistori.

Altres exemples es poden trobar en les queixes de molts figuerencs i també professionals sobre la dificultat de trobar informació, actual i antiga, i la dificultat per accedir-hi.

Per aquest motiu, Masquef proposa una clara i ambiciosa aposta per transformar l'administració al servei dels figuerencs, amb un expert com l'Albert Alemany com a regidor encarregat de pilotar aquesta transformació que té com a objectiu fer la vida més fàcil a la ciutadania, posar les coses fàcils a qui s'ha de relacionar amb l'Ajuntament i amb especial sensibilitat a la nostra gent gran. Els principals punts del projecte "El meu Ajuntament" són:

  • Transformació de l’administració i modernització del sistema
  • Reforç de l'atenció presencial sense cita prèvia amb prioritat per a persones grans.
  • La carpeta ciutadana.
  • La finestreta única empresarial per facilitar les activitats econòmiques
  • Ampliació dels tràmits que es poden realitzar telemàticament sense necessitat de desplaçar-se ni demanar cita previa.
  • Actualització integral del portal de la transparència i contingut del web municipal per
  • complir amb la llei de transparència i facilitar l'accés a la informació pública.
  • Canals bidireccionals de comunicació entre l'Ajuntament i la ciutadania per acostar l'administració i l'Ajuntament als figuerencs.
  • Revisió i actualització del servei de wifi públic.
  • Actualització i unificació de les aplicacions mòbils municipals per facilitar i augmentar la utilització d'aquestes per part de la ciutadania.
  • Dotar de les noves tecnologies necessàries als serveis municipals que ho requereixin per a dur a terme les seves tasques.