Diumenge d'eleccions municipals i europees amb dos objectius de govern molt diferents: el més local de tots i el més internacional possible. Els ciutadans i les ciutadanes de l'Alt Empordà tenen 188 candidatures per triar entre els 68 municipis que configuren la comarca, encara que en 16 d'ells no hi haurà lluita en l'escrutini, ja que s'hi ha presentat una sola llista. A Figueres, en canvi, aquestes eleccions són molt obertes amb 10 opcions que tenen com a objectiu formar govern en el plenari de la capital de la comarca.

Castelló d'Empúries, amb 8 llistes, és el segon municipi amb més opcions electorals, una xifra gens allunyada de les 7 llistes que es presenten a l'Escala i Roses. Tot darrere venen Cadaqués, Llançà i Vilafant, amb 5 candidatures en cada poble. També hi haurà incertesa en municipis molt més petits on s'han arribat a presentar quatre llistes, com és el cas de Palau-saverdera, Pont de Molins, Pontós, Sant Pere Pescador, Siurana i Vilaür.

El Setmanari de l'Alt Empordà i el diari digital emporda.info hem seguit dia a dia aquesta campanya electoral, analitzant les candidatures dels municipis més rellevants de la comarca, presentant les que han fet activitats i organitzant diversos debats amb la complicitat d'altres mitjans, com Diari de Girona, Ràdio Vilafant, Ràdio l'Escala, Canal 10 Empordà i la col·laboració del Col·legi de Periodistes i el Col·legi d'Arquitectes a la demarcació de Girona.