La formació de l'actual alcalde Josep Lloret, ERC - AM, i la renovada candidatura de Junts per Cadaqués (antiga CiU), amb un Jordi Riera que torna a la política després d'uns anys retirat (va ser regidor de 1996-2000), tenen per primera vegada tres competidors sorgits d'iniciativa ciutadana. Són: Fem Cadaqués - Independents de Catalunya amb Pia Serinyana com a número u; Assemblea per Cadaqués - Amunt encapçalada per la segona dona candidata, Claret Daniela; i, Independents per Cadaqués - Candidatura de Progrés, sorgida sota el paraigua del PSC amb Guillermo Martín, que es presenta per segona vegada (abans amb el PSC). Els socialistes reapareixen com opció a Cadaqués després de perdre el regidor que tenien a les eleccions del 2011 i descartar presentar-se a les passades del 2015.

Tots els candidats porten en el programa una de les problemàtiques dels municipis turístics: lluitar per tenir accés a un habitatge digne per tothom i treballar per desenvolupar un bon planejament urbanístic.

Podeu consultar el programa electoral complet de tots els candidats a l'edició en paper del Setmanari de l'Alt Empordà d'aquest dimarts 21 de maig.