La candidatura Guanyem Figueres presenta diferents propostes de mobilitat per «solucionar els problemes de mobilitat que arrossega la ciutat», informen en un comunicat. En aquest sentit, ho divideixen en quatre àmbits: mobilitat a través de Figueres, mobilitat d'entrada i sortida de la ciutat, mobilitat interna i transport públic.

La formació que aglutina les esquerres de la ciutat es mostra convençuda que les seves propostes poden solucionar els problemes provocats pel que consideren «un desgavell sense planificació de l'actual govern». Així, proposen tirar endavant el projecte de la ronda nord, planificant-la de manera que les afectacions ambientals i socials siguin mínimes. També proposen promoure la creació d'una nova sortida a l'autopista, Figueres oest, i aconseguir-ne la gratuïtat entre la sortida nord i sud, per tal que esdevingui de cinturó oest de la ciutat. Guanyem Figueres considera que és necessari arribar a acords per fer possibles aquestes infraestructures.

En relació a la mobilitat d'entrada i sortida de la ciutat proposen fer més aparcaments dissuasius i millorar els actuals amb més seguretat i informació pels usuaris. Alhora que volen senyalitzar itineraris de vianants des d'aquests aparcaments fins als diferents punts d'interès a la ciutat.

Pel que fa al transport públic, Guanyem Figueres vol millorar la connexió en transport públic entre Figueres i els principals nuclis urbans de la comarca a través del servei d'autobús i minibús. Per la candidatura d'esquerres Figueres com a capital de comarca ha de ser accessible amb transport públic de manera pràctica i amb freqüències que siguin beneficioses pels usuaris.

Per últim, la candidatura encapçalada per José Castellón considera que s'ha de treballar pel soterrament de les vies que travessen la trama urbana, «tant pel que suposa en avenç en seguretat com en mobilitat». Per això, volen promoure totes les iniciatives possibles, inclosa la desobediència institucional, «per tal de pressionar les diverses administracions amb competències directes», indiquen.