Els històrics socialistes altempordanesos Consol Cantenys i Martí Sans seran senadors

L'alcalde de Port de la Selva per Junts. Josep Maria Cervera, i la llersenca Montse Bassa per ERC seran diputades

Mireia Vehí no aconsegueix representació amb la CUP i el republicà Jordi Martí no repetirà al senat

Josep Maria Cervera, Consol Cantenys, Martí Sans i Montse Bassa.

Josep Maria Cervera, Consol Cantenys, Martí Sans i Montse Bassa.

Marc Verdaguer

Marc Verdaguer

Les eleccions generals d'aquest diumenge mantenen en quatre representants la quota de polítics altempordanesos al Congrés i al Senat de Madrid, perquè Josep Maria Cervera (Junts) i Montse Bassa (ERC) i la clara victòria del PSC a les comarques gironines farà que els històrics Consol Cantenys i Martí Sans siguin senadors.

En canvi, el republicà Jordi Martí deixarà el seu càrrec de senador (va ser el cinquè més votat) i Mireia Vehí no ha obtingut per Girona l'acta de diputada que, fins ara, tenia per la circumscripció de Barcelona.

Josep Maria Cervera

L’alcalde de Port de la Selva, que durant aquest mandat ha estat senador, passarà ara a ser representant a la Cambra baixa.

Llicenciat en Història i Geografia de la UdG, ha treballat al monestir de Sant Pere de Rodes i al Parc Natural del Cap de Creus. Des de 2011 és alcalde de Port de la Selva, i el 2019 va ser escollit senador per Girona.

Montse Bassa

Va convertir-se en diputada l’any 2019, quan va encapçalar la llista d’ERC després de l’empresonament de la seva germana Dolors.

Llicenciada en Filosofia i Lletres, especialitzada en Pedagogia Terapèutica i Orientació i Organització de Centres. Ha dirigit el centre de Formació d’Adults de Figueres i és sòcia fundadora de l’Associació Catalana pels Drets Civils.

Consol Cantenys

Exalcadessa de Vilafant entre el 2009 i el 2023, Cantenys va presidir el Consell Comarcal de l'Alt Empordà (2009-2011) i va ser diputada provincial.

Funcionària de l'Administració de Justícia.

Martí Sans

Històric del socialisme altempordanès. Sans va regidor a Peralada i Figueres i alcalde de Biure. També va ser director general de Pesca de la Generalitat.