Els Comuns aposten per un canvi "radical" del model turístic a les comarques gironines

Asseguren que l'actual impacta molt negativament en el territori i en els treballadors

Aina Vidal i Júlia Boada. SUMAR EN COMÚ PODEM GIRONA

Aina Vidal i Júlia Boada. SUMAR EN COMÚ PODEM GIRONA

Emporda.info

Sumar En Comú Podem aposta per un canvi "radical" de model turístic a les comarques gironines. Els comuns expliquen que l'impacte econòmic del sector "ha generat una dependència d'un model turístic que impacta molt negativament en el territori i en els treballadors".

"Qualsevol planificació del sector turístic ha de tenir en compte els impactes territorials, els usos dels recursos naturals com l'energia i l'aigua, la utilització del transport públic, i evitar la pressió i l'especulació sobre l'habitatge", explica Júlia Boada Danés, candidata de Sumar En Comú Podem per Girona.

La formació detalla que la clau per aquest canvi de model passa per diversificar l'economia i evitar dependre del monocultiu turístic. "No es tracta de renunciar al turisme sinó que cal una economia més diversificada, amb un potent sector primari i industrial on el turisme sigui un complement i no la base principal", afirma Boada.

A més, la candidata ha valorat la situació dels treballadors al sector. "És imprescindible que els treballadors del sector de l'hostaleria tinguin contractes amb un període mínim de contractació al llarg de l'any amb la garantia d'una jornada laboral contractada mínima; un salari just i digne, amb càrregues de treball adequades i el necessari dret al descans per conciliar la vida de les persones treballadores", afirma