Gimnàs Savas, el judo és molt més que un esport

La UNESCO recomana als joves la pràctica d’aquest esport

El judo es fonamenta en un treball de valors.  | GIMNÀS SAVAS

El judo es fonamenta en un treball de valors. | GIMNÀS SAVAS / redacció. figueres

Emporda.info

L’Associació Judo Alt Empordà és una entitat que es va formar per l’amistat entre els professors Miquel Riera, Lluís Gratacòs i Manel Català originaris de l’escola Alba Hnos, dels germans Manel i Miquel Albalate.

Paral·lelament es va fundar el Club del Gimnàs Savas als anys 80, amb Mariona Sabater. Fruit de les trobades conjuntes entre escoles i centres de la comarca, es van unir en un sol club ara fa una vintena d’anys, i d’aleshores ençà que s’organitzen activitats com la marató d’arts marcials per TV3, l’organització de promocions per a judo femení o arbitratge, el memorial Albalate, el Ciutat de Figueres i també la col·laboració amb els Special Olympics.

La UNESCO recomana la pràctica del judo entre el jovent.  | GIMNÀS SAVAS

La UNESCO recomana la pràctica del judo entre el jovent. | GIMNÀS SAVAS / redacció. figueres

El judo és un esport recomanat perquè, al contrari del que pensen alguns, des de l’associació no s’educa en base a l’agressivitat. Els seus ensenyaments es fonamenten en un treball de valors que altres esports s’han fet seus, com ara el respecte, l’esforç, la companyonia i un llarg etcètera.

És per això que la UNESCO recomana la pràctica del judo entre el jovent de qualsevol edat. El club està federat i homologat per impartir classes, obtenir cinturons i fer pràctiques amb monitors i col·legiats, i se’n pot fer al Gimnàs Savas, al Club Judo Vilafant i en diverses escoles de la comarca.

Suport local

Tant l’Ajuntament de Figueres com el Consell Esportiu de l’Alt Empordà, juntament amb les AMPA i AFA dels col·legis donen suport a aquesta pràctica esportiva. El club disposa de tatami al poliesportiu municipal de la capital de l’Alt Empordà i rep suport econòmic d’aquest consistori. Tanmateix, el Consell Esportiu de l’Alt Empordà col·labora en l’organització de trobades comarcals i intercomarcals d’aquest esport, que fomenten la col·laboració.

[object Object]

ADREÇA: Carrer Nou, 186

TELÈFON: 687 733 521

WEB: www.grupvivaldi.com