Calendari escolar 2023-2024 a Catalunya: aquestes són les dates clau del curs

Les classes començaran el 6 de setembre per als alumnes d'infantil, primària i ESO, mentre que en el cas de Batxillerat i FP, els estudiants no tornaran a les aules fins al 12 de setembre

Estudiants en una aula d'un institut de Figueres.

Estudiants en una aula d'un institut de Figueres. / Jordi Callol

Redacció

S'acosta l'inici del curs 2023-2024 i, amb això, la tornada a la rutina. Tenir controlat el calendari escolar és vital per a l'organització dels pròxims mesos, per aquest motiu, et resumim les dates clau que has de conèixer. Segons el calendari escolar publicat pel Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), en el cas d'infantil, primària i ESO, les classes començaran "el quart dia laborable del mes de setembre", que en el cas d'aquest pròxim curs 23-24 és el dimecres 6 de setembre. En el cas de Batxillerat i FP, l'inici serà "el primer dia laborable després de l'11 de setembre", que enguany és el dimarts 12 de setembre.

L'ordre especifica que aquest calendari "s'aplica als centres educatius no universitaris de Catalunya, públics i privats, excepte aquells que per la seva singularitat tinguin un calendari específic autoritzat". És a dir a centres que imparteixin educació infantil, primària, ESO, batxillerat i Formació Professional.

Inici de curs

  • 6 de setembre de 2023: inici de les classes a l'educació infantil (0-3 anys) a escoles rurals i llars d'infants de la Generalitat, a l'educació infantil (3-6), a l'educació primària, a l'educació secundària obligatòria i als cicles formatius de formació professional bàsica.
  • 12 de setembre de 2023: tornada a les aules dels alumnes de batxillerat, dels de cicles de formació professional de grau mitjà i superior, cursos d'especialització de la formació professional, itineraris formatius específics, programes de formació i inserció, curs de formació específic per a l'accés a cicles de grau mitjà, curs de preparació per a la incorporació als cicles formatius de grau superior, i cicles formatius de grau mitjà i de grau superior d'arts plàstiques i disseny i d'arts escèniques.
  • No més tard del 18 de setembre de 2023: inici de les classes dels ensenyaments artístics de règim especial, els graus professionals de música i dansa, els ensenyaments esportius i els ensenyaments de centres i aules de formació d'adults.
  • No més tard del 25 de setembre de 2023: inici de les classes als ensenyaments de les escoles oficials d'idiomes.
El calendari escolar per al curs 2023-2024.-

El calendari escolar per al curs 2023-2024.- / GENERALITAT DE CATALUNYA

  • Festes de NadalDel 21 de desembre de 2023 al 7 de gener de 2024: vacances de Nadal.Setmana SantaDel 23 de març a l'1 d'abril de 2024: vacances de Setmana Santa.Vacances d'estiu21 de juny de 2024: acaben les classes al segon cicle d'educació infantil, a l'educació primària, a l'educació secundària obligatòria, al primer curs de batxillerat i a la formació professional de grau bàsic. Les activitats escolars a l'educació infantil (0-3 anys) en les llars d'infants de titularitat de la Generalitat de Catalunya finalitzen el darrer dia laborable del mes de juny. Les resta d'ensenyaments acaben el curs d'acord amb la seva programació acadèmica.Proves extraordinàriesLes proves extraordinàries de batxillerat es faran a partir de la segona setmana de juny, de manera que hagin finalitzat no més tard del 15 de juny. Les activitats d'avaluació dels alumnes del darrer curs de cicles formatius de grau mitjà de formació professional s'han de programar a cada centre de manera que no més tard del 15 de juny hagin finalitzat.Les activitats d'avaluació extraordinàries dels cicles formatius d'ensenyaments esportius i d'arts plàstiques i disseny de grau mitjà i, quan escaigui, dels cursos de formació específics d'accés als cicles formatius s'han de programar durant els tres primers dies laborables del mes de setembre.

Festes de Nadal

  • Del 21 de desembre de 2023 al 7 de gener de 2024: vacances de Nadal.

Setmana Santa

  • Del 23 de març a l'1 d'abril de 2024: vacances de Setmana Santa.

Vacances d'estiu

  • 21 de juny de 2024: acaben les classes al segon cicle d'educació infantil, a l'educació primària, a l'educació secundària obligatòria, al primer curs de batxillerat i a la formació professional de grau bàsic. Les activitats escolars a l'educació infantil (0-3 anys) en les llars d'infants de titularitat de la Generalitat de Catalunya finalitzen el darrer dia laborable del mes de juny. Les resta d'ensenyaments acaben el curs d'acord amb la seva programació acadèmica.

Proves extraordinàries