Roses premia l’excel·lència a l’ESO i les millors notes de selectivitat d’aquest curs

Les tres alumnes de batxillerat premiades al Saló de Plens del consistori rosinc

Les tres alumnes de batxillerat premiades al Saló de Plens del consistori rosinc / AJUNTAMENT DE ROSES

Emporda.info

Aquesta setmana han tingut lloc a Roses els actes de lliurament dels Premis a l’Excel·lència en l’etapa d’ESO, que enguany han arribat a la seva setena edició, i els Premis a les Millors notes a les Proves d’accés a la Universitat (PAU), que es concedeix aquest any per primer cop. Els guardons volen ser un reconeixement públic a l’alumnat que ha destacat per la bona preparació, el mèrit i l’esforç durant la seva formació escolar. 

El passat dimarts va tenir lloc al Teatre Municipal l’acte de lliurament dels Premis a l’Excel·lència a l’ESO, els quals s’atorguen anualment als dos alumnes de cada institut de Roses que han destacat per l’excel·lència dels seus resultats acadèmics durant l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria. Els sis alumnes rosincs reconeguts aquest curs han estat Violant Codina i Nicholas Alexander Vaz, del Centre Escolar Empordà; Bassma Amrani El Yazidi i Lola Gil, de l’institut Illa de Rodes; i Paula Bret i Sergi Rodríguez, de l’institut Cap Norfeu. Tots ells i elles han assolit notes per sobre del 9,5, superant doncs amb escreix la nota mínima de 8,5 que les bases dels premis fixen per a poder optar als guardons.

Completant la setmana de reconeixements, ahir dijous, la sala de plens del consistori va celebrar l’entrega de la primera edició dels Premis a les millors notes a les PAU, que va recaure sobre Malak Ahakkam Aalaowel de l’institut Illa de Rodes, Victòria Vidal de l’institut Cap Norfeu i Mireia Parals del Centre Escolar Empordà. 

Els respectius premis van ser lliurats per l’alcalde de Roses, Josep M. Martínez, i per la regidora d’Ensenyament, M. Àngels Arjona, acompanyats per equips directius dels instituts, així com familiars i amics dels alumnes. Els Premis a l’Excel·lència estan dotats cadascun d’ells amb 750 €, mentre que els Premis a les millors notes de les PAU reben una dotació de 250 €. L’objectiu d’aquest incentiu és contribuir a sufragar les despeses del estudis superiors que cursin els alumnes. Tots els guanyadors i guanyadores han rebut també un lot de llibres i un diploma.