Figueres

Lena Schwabe, de Cadaqués, i Eloi Jove, de Castelló, guanyen els Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert de Figueres

Els guardons són un homenatge a la figura de Maria Rosa Ymbert pel seu compromís en la igualtat entre homes i dones

Els guanyadors acompanyats de diferents regidors municipals.

Els guanyadors acompanyats de diferents regidors municipals. / Ajuntament de Figueres.

Emporda.info

Figueres ha lliurat aquesta tarda els Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert contra la desigualtat de gènere. Els premis són un homenatge a la figura de Maria Rosa Ymbert, pel seu compromís en la igualtat entre homes i dones. Enguany s’han presentat 28 projectes repartits en dues categories: plàstica i literària. L’objectiu és que els joves expressin i plasmin de manera creativa, a través d’un dibuix, fotografia o escrit literari sobre la igualtat entre homes i dones.

Els guanyadors d’aquest any en categoria literària són els següents:

  1. Tan diferentes pero iguales: Lena Schwabe, de 3r d'ESO de l'Institut Escola Caritat Serinyana Cap de Creus, de Cadaqués. Destaca per ser un poema i la dificultat i valentia d'enfrontar-se a aquest gènere literari.
  2. Promoure la igualtat de gènere: Uxue Aldao Pumarol, de 4t d'ESO del centre Escolàpies, de Figueres. El jurat destaca per la metàfora del sostre de vidre i la cúpula del Museu Dalí, és un genial punt de vista local d'un problema global.
  3. (Des)igualtat de gènere: Idoia Aldao Pumarol, de 3r d'ESO del centre Escolàpies, de Figueres. Destaca pel seu punt de vista optimista sobre un problema que, malgrat persistir, de mica en mica es va revertint.

Els noms de les guanyadores de la categoria artística són:

  1. Sense títolEloi Jove, de 4t d'ESO de l'Institut de Castelló d'Empúries. D'aquesta proposta es destaca per ser un treball provocador i arriscat i molt ben executat.
  2. LandTomeu Beltran Serrano, de 4t d'ESO de l'Institut de la Jonquera. Destaca per una bona utilització dels recursos digitals i per com, a través d'una estètica de videojoc, estan molt ben plasmades les dificultats de les dones per accedir a determinats llocs i posicions.
  3. Tots i totes per la igualtatMaria Menchón Porras, de 3r d'ESO de l'Institut Ramon Muntaner, de Figueres. D'aquesta proposta, el jurat destaca els seus bons dibuixos amb estètica actual com és el manga.