Un grup d'alumnes de segon d'ESO i tres professores de l'Institut de Vilafant han participat, aquesta setmana, en la segona trobada transnacional de membres dels països que participen al projecte Erasmus+. La trobada s'ha celebrat al Servei Educatiu de l'Alt Empordà, a Figueres, i la delegació vilafantenca ha intercanviat experiències amb altres alumnes i professors representants de Lituània, Eslovènia, Polònia, Turquia i Grècia.

Durant l'esdeveniment, els alumnes dels diferents països han presentat la seva escola i han compartit els projectes en els quals han estat treballant al llarg del curs. També han assistit i han participat activament en les xerrades conduïdes pels knowledge partners (universitats que aporten el coneixement als projectes).

«El programa "Young students as political game changers" pretén involucrar els joves estudiants en diferents aspectes socials i motivar-los en temes de política local a partir dels seus propis interessos. Els Quality partners (gestors de la qualitat del projecte) han intentat empoderar i fer sentir els estudiants com a veritables protagonistes del canvi, tot compartint experiències i buscant solucions per millorar», ha explicat la professora de l'Institut de Vilafant Cristina Mallol.