La Comissió de Valoració del Pla de Plurilingüisme Educatiu (PIPE) ha atorgat a La Salle Figueres l'ascens al tercer nivell 3P (Potenciació Plurilingüe) de la piràmide plurilingüe. L'equip directiu es felicita que «els bons resultats obtinguts, tant en participació com en certificació de l'alumnat i professorat en llengües estrangeres, han facilitat aquest avenç».

«La comissió ha destacat l'aposta del centre per l'ensenyament d'idiomes a través dels diversos projectes d'idiomes i d'aprenentatge integrat de continguts i llengües estrangeres (CLIL), les auxiliars de conversa, els intercanvis i les estades a l'estranger i l'Escola d'Idiomes, que ha instaurat l'escola en horari extraescolar. A l'Escola d'Idiomes, l'alumnat treballa adequadament per assolir un bon domini de llengua anglesa des d'Infantil fins a l'ESO i de la llengua francesa i/o alemanya a partir de Primària», remarquen des de l'equip directiu de La Salle, i hi afegeixen: «Aquest curs, a més, s'han assolit els requisits pel que fa a nombre d'alumnes i professors que han certificat el seu nivell d'anglès a través dels exàmens oficials de Cambridge English».

És per tot això que l'escola ha fet el salt en l'esglaó cap a la consolidació «com a escola d'excel·lència en l'ensenyament de llengües estrangeres», subratllen.

Acte a l'escola

Acte a l'escolaEl dilluns dia 17 de febrer, a les 17.30 hores, se celebra un acte a l'escola en què l'equip docent de La Salle rebrà el reconeixement per la seva tasca en el camp dels idiomes estrangers dins el Programa Integral de Pluriligüisme Educatiu.

La Salle Figueres és un centre reconegut i certificat com a escola multilingüe per la seva aposta per l'aprenentatge dels idiomes estrangers: l'anglès des de P3 i el francès a partir de tercer de primària. El projecte d'idiomes estrangers compta amb diferents propostes pedagògiques adaptades a cada edat «amb l'objectiu de fer dels idiomes estrangers llengües vives, útils i necessàries per ser emprades en diverses situacions comunicatives del dia a dia de l'aula i de l'escola», afirmen els professors de l'equip directiu.

«Els estudis internacionals Acadèmica permeten als alumnes de La Salle cursar diverses assignatures en línia íntegrament en anglès al llarg de diversos cursos de l'ensenyament secundari. Una vegada acabats, l'alumne aconsegueix dues titulacions: per una banda, el títol de Batxillerat català que acredita la finalització dels estudis secundaris i, per l'altra, el títol de High School americà», anoten.

Naturals i socials, en anglès

Naturals i socials, en anglèsL'escola imparteix en anglès les matèries de ciències naturals des de primària fins a segon de secundària i la matèria de ciències socials als darrers dos cursos de secundària. Els alumnes de l'escola poden certificar els títols de Cambridge. A La Salle, a més, disposen d'auxiliars de conversa i es fan testos anuals de coneixement d'anglès. A més, es complementa l'oferta educativa amb intercanvis i experiències lingüístiques a França, el Regne Unit i Holanda.

D'altra banda, l'Escola d'Idiomes La Salle Figueres-Activa proporciona l'oportunitat als alumnes d'aprendre i millorar el domini de llengües estrangeres sense moure's de l'escola, tot utilitzant una metodologia pròpia amb caràcter lúdic i basada en activitats interactives i participatives.