A Llers, no hi ha policies locals que regulin el trànsit a la porta de l'escola, però aquesta circumstància no dona via lliure a les famílies que acompanyen els seus fills a classe en cotxe a aparcar de qualsevol manera, provocant a vegades situacions d'inseguretat per als joves vianants.

Des de l'Escola de Llers, s'ha portat a terme una acció d'educació vial per tal de sensibilitzar les famílies que cal tenir en compte l'entorn pel qual circulen, principalment en les hores de les entrades i sortides dels alumnes.

El treball ha consistit a elaborar uns cartells i una pancarta amb missatges que demanen als conductors que no aparquin i, precisament, el mateix dia que es va fer l'acció, mestres i alumnes van penjar-los en espais visibles, en el carrer que resulta més afectat per la congestió de cotxes.

Des de l'Escola de Llers, els mestres expliquen que aquesta preocupació no ve d'ara, sinó que ja fa temps que els neguiteja la sensació d'inseguretat que es produeix, principalment, a l'hora en què els nens i les nenes surten de les classes, pel volum de cotxes que estacionen de forma inadequada.

Fer-ho extensiu

«Tirar endavant una acció i posar-la en pràctica ha estat clau per implicar a l'alumnat i fer-ho extensiu a les famílies», exposa l'equip de mestres, els quals han manifestat: «Es valora aquesta proposta molt positivament, tenint en compte que, des del mateix dia que es va fer l'acció, tothom ha respectat la senyalització fent molt més segura i tranquil·la la sortida de l'escola».

La mesura per millorar la mobilitat en el camí escolar i per garantir que els cotxes no suposen un risc per als vianants té un lema: «Per a la meva seguretat, no aparquis aquí». Aquesta campanya educativa ha mobilitzat els nens i les nenes de tots els nivells, amb la complicitat dels seus mestres.