Els alumnes del cicle superior de l'Escola Ramon Muntaner de Peralada han pogut treballar les tècniques de ràdio, gràcies a la col·laboració activa del periodista, guionista i escriptor Jair Domínguez. Durant onze anys, va ser un dels integrants del programa La Segona Hora a RAC1 i en l'actualitat és un dels presentadors de l'informatiu satíric de TV3 Està passant.

Aquest curs, l'escola de Peralada ha volgut iniciar l'alumnat en el món de la ràdio i, per això, des de l'equip docent van pensar que Jair Domínguez seria un bon referent en aquest mitjà de comunicació, com a assessor professional. Ell hi va accedir de seguida.

L'activitat va consistir en un taller en què el periodista va explicar a l'aula la seva experiència en programes de ràdio i va detallar les diferents tasques dels professionals d'aquest mitjà de comunicació. Els va ensenyar a dissenyar i a planificar un programa de ràdio.

En la part pràctica del taller, els alumnes van haver de decidir quines seccions tindria el programa, quan s'introduiria la música, en quin moment intervindria cadascú, com es col·locarien els locutors al voltant de la taula rodona. Jair Domínguez els va fer unes recomanacions molt pràctiques sobre com col·locar-se davant del micro i sobre com parlar amb un to de veu adequat.

Mestres i alumnes van coincidir en què aquest professional dels mitjans "és una persona molt propera, simpàtica i divertida". Després de l'experiència, ara els toca aplicar els aprenentatges adquirits de la mà de Jair Domínguez.