Desenvolupar la creativitat dels alumnes en les produccions escrites és un dels objectius dels Premis de Narrativa Periodística Diàlegs d'Educació, una convocatòria que motiva l'alumnat de la comarca a expressar-se sobre el paper. Els estudiants seleccionats per les escoles i els instituts participants estan citats, aquest dissabte dia 16, al matí, a la seu del Servei Educatiu de l'Alt Empordà (SEAE), per fer les redaccions proposades per l'equip organitzador, integrat per professionals del Setmanari de l'Alt Empordà i del SEAE.

Aquest any, se celebra la 8a edició per als nens i nenes que cursen sisè de Primària. Per a ells, s'ha preparat un text introductori, que acaba amb uns punts suspensius, als quals hauran de donar continuïtat, donant via lliure a la seva imaginació i, sobretot, als seus dots per l'escriptura creativa. L'altra categoria dels premis, que assoleix la 5a edició, correspon a l'alumnat de 3r d'ESO. La modalitat de concurs per a ells consisteix a construir una notícia a partir d'allò que els transmet una fotografia periodística.

El jurat ja ha estat constituït. Està presidit per la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Montse Mindan, i el formen el director editorial del Setmanari de l'Alt Empordà, Carles Ayats; Montse Giménez, professora de Secundària de l'Institut Olivar Gran de Figueres; Consol Iglesias, inspectora d'Ensenyament de la Zona; Pili Arnáiz, assessora de l'Equip LIC del SEAE; Lurdes Casadellà, mestra de Primària de l'Escola Josep Pallach de Figueres; David Pujol, mestre de Primària de l'Escola Vicens Vives de Roses; Olga Tribulietx, professora de Secundària de l'Institut de la Jonquera, i Nati Vilanova, en representació de les Biblioteques de l'Alt Empordà.

Per a cada categoria, s'estableix un primer premi, de 200 euros en material escolar; un segon, de 100 euros en material escolar; un tercer, de 75 euros en material escolar, i dos accèssits, amb una selecció de llibres de regal per a cada un. En l'organització, col·laboren l'Ajuntament de Figueres, Llibres Text, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, BibliotecAE i l'Editorial Barcanova.

Els noms dels guanyadors es donaran a conèixer en una cerimònia que tindrà lloc a l'Auditori del Convent dels Caputxins de Figueres, el 4 d'abril, a les 6 de la tarda. El públic podrà gaudir de la conferència que pronunciarà David Ruiz (Figueres, 1976), llicenciat en Comunicació, Publicitat i Relacions Públiques i també en Història, actualment també professor de Secundària, a més d'autor de relats de gènere fantàstic i director del film Sant Martí.