La sala d'actes del centre cívic del Far d'Empordà va acollir fa uns dies un nombrós públic en la conferència "Influències i atractius del disseny", en què l'estudiant local Marina Jofre va poder exposar el seu Treball de Recerca de Batxillerat. La conferència va comptar amb les intervencions de Jonatan Gispert i David Garriga, enginyers del CID (Centre d'Innovació i Desenvolupament Conceptual de Nous Productes), centre lligat a la Universitat de Girona.

Marina Jofre estudia, actualment, primer del grau d'Enginyeria en les TIC, a la Universitat Politècnica de Catalunya, a Terrassa. Amb aquesta xerrada, s'ha encetat el tercer cicle de conferències, una activitat cultural que organitza l'Ajuntament del Far d'Empordà.

Aquest és el tercer curs que es promou aquest cicle, que dona visibilitat als treballs de recerca d'alumnes del municipi que han cursat segon de Batxillerat. Des de l'organització, expliquen que l'objectiu és destacar l'esforç i els treballs realitzats pels joves així com donar a conèixer temes de caràcter cultural sobre temes molt variats. Cada conferència està avalada per un expert en el tema desenvolupat per l'estudiant per tal de contextualitzar i ampliar la recerca. Aquest cicle de conferències està obert al públic en general i en especial a estudiants.