Ceigrup-Finques Company organitza un debat públic sobre la Figueres del futur

Es va dur a terme en el Cercle Sport Figuerenc i hi van assistir més de cent persones

L’acte al Cercle Sport amb més de cent persones. | EMPORDÀ

L’acte al Cercle Sport amb més de cent persones. | EMPORDÀ / redacció. figueres

Emporda.info

L’aprovació provisional del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de la ciutat de Figueres va ser un dels motius pels quals la immobiliària Ceigrup – Finques Company va organitzar, ara fa unes setmanes, un debat sobre el futur de la capital altempordanesa, coincidint amb el 60è aniversari de l’empresa. Al Cercle Sport Figuerenc, més d’un centenar d’assistents van poder escoltar les opinions tècniques de professionals de reconegut prestigi sobre el model urbanístic, la problemàtica de l’habitatge, la revitalització del centre històric, les infraestructures claus, el canvi de centralitat ferroviària, les relacions amb Vilafant, i altres temes vinculats amb la Figueres del futur.

Honoren Josep Company Molar i la seva dona, Antònia Agustí. | JORDI BLANCO

Honoren Josep Company Molar i la seva dona, Antònia Agustí. | JORDI BLANCO / redacció. figueres

Els ponents del debat –titulat Figueres a debat, i moderat pel periodista Santi Coll– van ser Jaume Torrent, arquitecte i excap del Servei Territorial d’Urbanisme de la Generalitat; Laura Corsunsky, advocada urbanista; Camil Cofan, director d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Figueres; Anna Albó, arquitecte i membre de la Iaeden-Salvem l’Empordà, i Josep Company, soci i director comercial de Ceigrup – Finques Company. Cal destacar que també van assistir-hi personalitats de renom com el president del Cercle Sport, Pere Padrosa; l’alcaldessa, Agnès Lladó, i els exalcaldes de Figueres Marià Lorca, Joan Armangué i Marta Felip; l’alcaldessa de Llançà, Núria Escarpanter; el vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Josep Maria Bernils, diversos regidors i representants de sectors empresarials, d’entitats i clients.

"Des de Finques Company, vam creure oportú i enriquidor que l’anomenada societat civil comptés amb un col·loqui d’aquestes característiques, per tal de repensar moltes qüestions i comprometre’s a fer un pas endavant perquè Figueres recuperi, d’una banda, l’autoestima i, de l’altra, la vitalitat comercial i econòmica", explica Joan Company, soci i director general de l’empresa. I és que el desenvolupament del POUM "és una gran oportunitat i un magnífic instrument per a configurar d’una manera global el model de ciutat i de territori que es vol de Figueres; i més quan fa 40 anys del darrer Pla General", recalca Company.

L’acte de Figueres va ser el primer dels quatre que l’empresa té previst organitzar amb motiu del seixantè aniversari a cadascuna de les ciutats on té representació. És a dir, Girona, Roses i Llançà durant aquest any 2023.