Turisme

Els càmpings gironins inverteixen 5 MEUR en la millora de l'eficiència energètica i la gestió de l'aigua

El sector ha reduït més de la meitat la despesa d'aigua en 20 anys

La piscina del càmping Bassegoda Park amb diversos clients banyant-s'hi

La piscina del càmping Bassegoda Park amb diversos clients banyant-s'hi / Cedida a l'ACN

ACN

Els càmpings gironins han invertit 5 milions d'euros en mesures per millorar l'eficiència energètica i la gestió de l'aigua en el que portem d'any, tal com assegura l'Associació de Càmpings de Girona (ACS). L'objectiu és mantenir el lideratge en l'àmbit de la sostenibilitat i reduir la petjada de carboni del sector en l'àmbit turístic. De fet, a dia d'avui la mitjana de consum d'aigua per unitat d'acampada està als 180 litres per persona i dia i en alguns establiments s'arriba als 130. L'associació ha fet una enquesta entre els seus associats on apunten que els càmpings gironins han reduït més d'un 50% el consum d'aigua en els últims 20 anys.

Gairebé la meitat dels càmpings gironins compten amb distintius sostenibles i ecològics. De fet, asseguren que són el sector més sensible ambientalment parlant i per això treballen per reduir la petjada de carboni i millorar la sostenibilitat dels establiments. En els últims 20 anys els empresaris han impulsat mesures de millora en la gestió de l'aigua com ara instal·lar depuradors o reaprofitar l'aigua de la pluja pels vàters o pel reg.

Un 74% dels establiments tenen sistemes per reutilitzar l'aigua

Des de l'Associació de Càmpings de Girona (ACS) afirmen que el consum d'aigua ha caigut més d'un 50% en els últims 20 anys. A més, un 74% dels establiments tenen sistemes per reutilitzar l'aigua, tal com apunta una enquesta que ha fet l'associació entre tots els seus membres. També destaca la implementació de la domòtica, ja que més de la meitat dels càmpings tenen sistemes intel·ligents per controlar el reg i les calderes, entre d'altres.

En alguns negocis hi ha comptadors individuals d'aigua per sectors i fan lectures diàries per detectar consums més elevats de l'habitual o fuites i avaries. A més, fan formació sobre l'ús de l'aigua i sensibilitzen els treballadors perquè estalviïn al màxim aquest recurs. En molts establiments també s'ha optat per posar aixetes amb sensor o polsador per evitar el malbaratament d'aigua per part dels clients i s'han col·locat cartells per conscienciar-los de fer-ne un ús responsable.

En matèria energètica, els establiments gironins també han apostat per instal·lar fonts d'energies renovables. A dia d'avui hi ha més d'un 50% de càmpings que tenen plaques fotovoltaiques i la meitat utilitzen plaques solars tèrmiques. De fet, l'ACS apunta que hi ha establiments que generen pràcticament 1.000 KWh.

En l'àmbit de la mobilitat, un 40% té vehicles elèctrics i un 62% té punts de càrrega per a cotxes. De mitjana, cada establiment té tres carregadors. En alguns càmpings tres quartes parts de l'energia que consumeixen ja prové de fons d'energia renovables.

Etiqueta Ecolabel pel càmping Begur

El càmping Begur, al Baix Empordà, ha estat el primer de la demarcació en aconseguir l'etiqueta europea Ecolabel. Aquest certificat avala l'elevada qualitat ambiental de l'establiment i s'ha obtingut després de dos anys de realitzar inversions en la millora de l'eficiència energètica, la reducció del consum, el reciclatge de l'aigua i l'estalvi d'aquest recurs. A més, s'ha valorat l'ús de recursos renovables i de substàncies menys agressives pel medi ambient, a part de la comunicació i promoció de l'educació en temes ambientals entre els clients. El càmping Begur és un dels tres negocis catalans que ha aconseguit aquesta etiqueta, que ha entregat el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

L’abandó engoleix la plaça de braus de Figueres

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari. Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici. PUBLICIDAD El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida. Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada. Et pot interessar El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari.  Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici.  PUBLICIDAD  El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida.  Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada.  Et pot interessar    El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.
Els amants del suquet de peix tenen una cita a Roses del 21 al 30 de juny
L’històric porxo de la plaça del Fort de Capmany llueix després de la seva restauració
Rull avisa que detenir Puigdemont implicaria "prevaricar"
Un projecte educatiu a Figueres genera consciència ambiental
Defuncions del 16 de juny de 2024 a l'Alt Empordà
La decisió