Novetat

Fet inèdit: La Fageda comença a produir crema catalana exclusivament per a una cadena de supermercats

Es comercialitza en packs de quatre unitats a un preu de 2,49 euros

D'esquerra a dreta: el gerent de compres regionals de Lidl, Jordi morales; la directora general de La Fageda, Sílvia Domènech i el director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia.

D'esquerra a dreta: el gerent de compres regionals de Lidl, Jordi morales; la directora general de La Fageda, Sílvia Domènech i el director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia. / Cedida a DdG

Tony Di Marino

La Fageda ha començat a produir per primer cop un producte en exclusiva per a una cadena de supermercats. La cooperativa garrotxina ha presentat aquest dimecres al matí una nova crema catalana que elabora per a Lidl sota la marca "Sabores de Tradición". "Estem contents d'haver cocreat amb Lidl la tradicional crema catalana i de poder-la portar fora de Catalunya perquè qui vulgui la pugui gaudir", ha explicat Sílvia Domènech, la directora general de La Fageda. "Hem sigut escollits per la nostra extraordinària diferència; el nostre origen, el nostre compromís per millorar la qualitat de vida de les persones amb situacions vulnerables oferint-los un treball amb sentit i la nostra capacitat d'elaborar iogurts i postres amb un gust extraordinari", ha afegit Domènech.

Pel que fa a la comercialització de la crema catalana, han detallat que es ven en packs de quatre unitats a un preu de 2,49 euros: "És un producte que es ven a totes les botigues d'Espanya i considero que la relació qualitat/preu és imbatible, a més de comptar amb una garantia de sostenibilitat tant en l'àmbit social com amb el mediambiental", ha assenyalat Jordi Morales, el gerent de compres regionals de Lidl. Un aspecte remarcable és que al 'packaging' del producte incorpora el segell "elaborat per La Fageda".

La crema catalana es distribueix sota la marca pròpia de Lidl "Sabores de Tradición", tot i que Morales ha detallat que "aquesta és la marca que impulsa tots els productes locals en l'àmbit estatal espanyol, però per exemple si aquest producte s'acaba exportant a Europa ho farà sota la marca de Sol i Mar". Una possible exportació a països europeus que dependrà de "molts factors", ja que "La Fageda prioritza la qualitat", ha precisat Domènech.

La nova crema catalana de La Fageda.

La nova crema catalana de La Fageda. / Cedida a DdG

"Gran qualitat i extraordinari projecte social"

“Vam escollir La Fageda per la gran qualitat dels seus productes però també pel seu extraordinari projecte social, que ens permetia anar un pas més enllà”, ha argumentat Morales, el qual ha afegit que “amb ells hem pogut cooperar en la recepta des de l’inici, respectant el sabor tradicional del producte, utilitzant ous de gallines lliures de gàbia i llet de granges catalanes de primeríssima qualitat, amb recollida diària, garantint així la frescor i el sabor inigualable de la nostra crema”.

Durant la jornada, Gòdia ha qualificat el llançament d’aquesta crema catalana com “una iniciativa que no només celebra la riquesa de la tradició gastronòmica catalana, sinó que també reflecteix un compromís profund amb el desenvolupament social a través del suport a un projecte com La Fageda, de gran impacte social”.

D'altra banda, la presentació del nou producte també ha comptat amb la presència del director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia. "Aquesta nova col·laboració és una mostra més del compliment del nostre compromís de seguir creant aquest tipus de col·laboracions i impulsar projectes que aportin un valor afegit, com ja hem fet anteriorment, per exemple, amb la llet KM0 a Catalunya, fruit d’un acord pioner amb la cooperativa lletera Campllong per garantir un preu mínim per litre per al ramader", ha sentenciat Gòdia.

L’abandó engoleix la plaça de braus de Figueres

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari. Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici. PUBLICIDAD El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida. Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada. Et pot interessar El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari.  Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici.  PUBLICIDAD  El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida.  Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada.  Et pot interessar    El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.
Els amants del suquet de peix tenen una cita a Roses del 21 al 30 de juny
L’històric porxo de la plaça del Fort de Capmany llueix després de la seva restauració
Rull avisa que detenir Puigdemont implicaria "prevaricar"
Un projecte educatiu a Figueres genera consciència ambiental
Defuncions del 16 de juny de 2024 a l'Alt Empordà
La decisió