Estudi del Consell General d'Economistes

Cadaqués i el Port de la Selva, entre els municipis amb més oferta de bars i restaurants d'Espanya

Alhora, la Jonquera és la segona població amb més comerços al menor per resident

El Port de la Selva també es troba entre les localitats amb més valor cadastral residencial per habitant

Cadaqués.

Cadaqués. / Santi Coll

Empordà

Empordà

Cadaqués i el Port de la Selva són dos dels municipis de tot Espanya amb més oferta de cafeteries, bars i restaurants per cada mil residents. Així ho constata un estudi del Consell General d'Economistes, que ha comparat diverses dades econòmiques i socials d'arreu de l'Estat. Les dades que han recollit els economistes provenen de prop de 20 fonts oficials, entre elles ministeris, l'Agència Tributària, l'Airef o l'Institut Nacional d'Estadística (INE), entre altres.

Un altre dels punts que tracta l'estudi són les poblacions amb més comerços al menor per resident. En aquest cas, ressalta la Jonquera, que es troba en segona posició del rànquing.

El document també enumera els municipis amb més valor cadastral residencial per habitant també. En aquest cas, hi consta un municipi de l'Alt Empordà: el Port de la Selva (154.372,37 euros). També formen part del rànquing les localitats catalans de Naut Aran (156.031,66 euros) i Pals (101.741,26 euros). Al contrari, entre els que tenen menys valor cadastral hi ha Rajadell, al Bages (6.321,41 euros) i Aguilar de Segarra, a l'Alta Segarra (6.627,67 euros). Alhora, Prats i Sansor, a la Cerdanya, és el municipi de menys de mil habitants amb més valor cadastral residencial (236.854,61 euros).

Altres punts

Pel que fa a renda neta mitjana per persona, en el rànquing estatal no hi apareix cap municipi altempordanès. Si que fa acte de presència, en canvi, Matadepera (Vallès Occidental), amb 24.091 euros. Quan es mira la renda mitjana per llar, també hi consta Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), amb 66.360 euros de mitjana. Així mateix, entre els municipis amb més ingressos per habitant hi ha en tercer lloc Forès, a la Conca de Barberà, amb 27.217,02 euros. Aquesta localitat també es troba en el rànquing de llocs amb més despesa pressupostària per habitant (27.217,02 euros) i més inversions per habitant (19.200 euros).

L'estudi del Consell General d'Economistes també valora els municipis de l'Estat amb més oferta hotelera per cada mil habitants. La Vall de Boí ocupa el primer lloc del rànquing. També hi apareix en tercer lloc Naut i Aran. No apareix, però, cap municipi empordanès.