Successos

Un robatori de coure atura els trens de Rodalies

Renfe recomana l’ús d’altres mitjans de transport

Un tren arribant a l'estació de Rodalies de plaça Catalunya.

Un tren arribant a l'estació de Rodalies de plaça Catalunya. / ACN

ACN

Un robatori de coure aquesta matinada a les instal·lacions de Montcada Bifurcació ha provocat una sobretensió i afecta de forma generalitzada el servei de Rodalies. Renfe recomana l’ús d’altres mitjans de transport. Molts trens no arriben ni surten de Barcelona. Tècnics d’Adif treballen per resoldre la incidència però per ara no hi ha previsió de normalització del servei. Així, l’R1 té el seu inici i final a Badalona, i s’encaminen els viatgers al metro; l’R2 sud i els Regionals tenen el seu recorregut habitual; l’R4 sud té l’inici i final a Sants; l’R4 nord circula entre Cerdanyola i Manresa/Lleida i entre Montcada i Reixac i Portbou; l’R3 funciona entre Montcada Ripollet i Puigcerdà, i a l’R7 i l’R8 hi ha servei alternatiu per carretera.

El robatori a Montcada Bifurcació ha provocat una sobretensió i ha afectat les subestacions de l’àmbit de rodalia. Des de les 4 de la matinada s’han produït diversos incendis en el cablejat del sistema de senyalització.

Tot plegat impedeix la circulació de trens als túnels de Barcelona i entre Maçanet, Granollers i el Clot, i entre Maçanet, Mataró i el Clot. A més, entre Montcada bifurcació i Montcada tampoc pot circular cap tren. Així doncs, només circulen trens pel sud fins a Bellvitge, l’Hospitalet i Sants, i pel nord fins a Cerdanyola i Montcada Ripollet.