L'empordanesa Giropes s'encarregarà de les tres noves estacions de pesatges previstes per aquest 2024 a l'AP-7

La Generalitat ha adjudicat el contracte per al "Subministrament d'estacions de pesatge d'alta velocitat" amb un valor de 2 milions d'euros a l'empresa, líder en solucions de pesatge i tecnologia

Bàscules de camions totalment automatitzades pel control de pes i accés, al centre de tractament de residus Ca Na Putxa a Eivissa.

Bàscules de camions totalment automatitzades pel control de pes i accés, al centre de tractament de residus Ca Na Putxa a Eivissa. / Giropes

Empordà

Empordà

L'empordanesa Giropes s'encarregarà de les tres noves estacions de pesatges previstes per aquest 2024 a l'AP-7. L'empresa, líder en solucions de pesatge i tecnologia, ha estat l'adjudicatària, per part de la Generalitat de Catalunya, del contracte per al "Subministrament d'estacions de pesatge d'alta velocitat", amb un valor de 2 milions d'euros.

Aquest contracte, delineat per la Direcció General de Trànsit i Mobilitat (DGTM) i sota el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU, té com a objectiu establir una xarxa d'Estacions de Pesatge a Alta Velocitat en punts estratègics de la xarxa viària de Catalunya, sent el projecte més gran amb aquesta tecnologia a Europa. Aquests sistemes s'utilitzaran per preseleccionar vehicles que excedeixin els límits de pes legalment establerts, sotmetent-los a inspecció in situ mitjançant un contrast realitzat amb equips de pesatge verificats i certificats. La finalitat és millorar l'eficiència dels controls, inclosa l'optimització dels recursos humans mobilitzats al terreny.

Giropes, mitjançant la seva divisió de pesatge de vehicles en moviment Girwim, instal·larà un sistema complet que permetrà el pesatge i anàlisi integral de tots els vehicles, amb la possibilitat d'evolucionar cap a un sistema automatitzat de denúncies per infraccions de sobrecàrrega. A més, s'inclourà la instal·lació de càmeres ANPR i CCTV muntades en pòrtic, integrades en el sistema de les Estacions de Pesatge a Alta Velocitat, capturant la totalitat dels vehicles en circulació.

En aquest projecte, a més de la preselecció, s'instal·laran els sistemes de pesatge a baixa velocitat dels quals Giropes té la certificació OIML R 134-1 Edition (any) 2006 per a la Classe de precisió 0,5 i B, que permet sancionar vehicles de 2 o més eixos a velocitats de fins a 30 km/h i de sanció certificada a velocitats compreses de 2 a 10 km/h.

On se situaran els peatges?

Les estacions de pesatge d'alta velocitat se situaran estratègicament a l'autopista AP-7, abastant:

  • Extrem Nord - La Jonquera
  • Nòdul d'Accés Nord a l'Àrea Metropolitana de Barcelona - La Roca del Vallès
  • Nòdul d'Accés Sud a l'Àrea Metropolitana de Barcelona - Martorell

La marca Girwim porta més de 10 anys desenvolupant i participant en contractes de manteniment i sistemes de penalització en carretera mitjançant la instal·lació de sistemes WIM (Weigh in motion) arreu del món. Aquests sistemes tenen com a objectiu preservar les carreteres i evitar, amb el seu manteniment, el deteriorament pel pas de vehicles sobre pesats accidents de trànsit i contaminació.

Giropes SL s'enorgulleix de contribuir al desenvolupament de solucions innovadores que promouen la seguretat viària i l'eficiència en el transport de mercaderies a Catalunya. "Estem compromesos a treballar estretament amb la DGTM per garantir l'èxit d'aquest projecte crucial, programat per a realitzar-se al llarg de l'any 2024", conclouen.