Reconeixement

Casals Promise de Figueres ha rebut el guardó de la Generalitat com a establiment centenari

La botiga històrica del carrer Nou ha estat condecorada amb el Premi Nacionals als Establiments Comercials Centenaris

L'establiment ja va ser premiat amb l'eWoman de l'EMPORDÀ del 2022

La família Casals Subirós amb el president Aragonès

La família Casals Subirós amb el president Aragonès / Emporda.info

Emporda.info

Respresentació empordanesa als Premis Nacionals de Comerç i Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris. Els propietaris de la botiga Casals Promise de Figueres han rebut, de mans del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, el guardó que reconeix el caràcter centenari de l’establiment del carrer Nou, un dels referents del comerç figuerenc.

En aquest sentit, durant l'acte, el president va reivindicar la importància el comerç local afirmant que “no és només fer una feina, és tenir una vocació, un ofici, i una voluntat de perseverança en moments que a vegades són realment difícils i complexos”.

Els Premis Nacionals de Comerç són una iniciativa impulsada cada any pel Govern per reconèixer els establiments comercials que han destacat per la seva trajectòria, innovació, sostenibilitat i contribució al prestigi del sector.

Montserrat Subirós amb el president Aragonès i el conseller Torrent

Montserrat Subirós amb el president Aragonès i el conseller Torrent / Emporda.info

Premi eWoman a la Trajectòria Professional

Cal recordar que aquest no és el primer reconeixement que rep l'establiment figuerenc. Montserrat Subirós i Emma Casals, propietàries de la botiga Casals Promise, van recollir el premi eWoman a la Trajectòria Professional by Ajuntament de Figueres, organitzat per l'EMPORDÀ i que coincidia amb el centenari de l'establiment. El guardó es va lliurar durant l'esdeveniment eWoman 2022, celebrat el 22 de novembre a l'auditori dels Caputxins de Figueres. En el seu discurs de recollida Montserrat Subirós no es va oblidar de donar les gràcies als seus clients, ja que "sense ells això no hauria estat possible". Per altra banda, va explicar que "sempre tinc present la paraula excel·lència i intento fer les coses el millor que puc". Ara passa aquest testimoni a la seva filla Emma de la qual va destacar que «ho està fent molt bé". Amb motiu del centenari, també van rebre el reconeixement de la Cambra de Comerç.

Un establiment històric

El 1922, Paquito Casals i Lola Reixach, dos veïns d'Ordis acabats de casar, van obrir una merceria al carrer de la Portella número 1 de Figueres, la Merceria Casals.

Avui, més de cent anys després, l'establiment instal·lat al carrer Nou des dels anys trenta continua actiu gràcies a l'impuls de la segona i tercera generació de la família. El negoci també ha estat conegut per a diverses generacions com a Mitges Casals.