Estalvia't les comissions per retirar diners en efectiu, si estàs en un d'aquests dos col·lectius

Els bancs cobren, fins i tot, per treure diners des de la finestreta

Els tribunals, l'OCU i el Govern, parlen

Bitllets d'euros.

Bitllets d'euros. / Pixabay

Cristina Clopés

Tot i la gran expansió de la targeta de dèbit i els sistemes NFC del mòbil, encara hi ha molta gent que prefereix dur diners en efectiu a sobre, per si de cas. I aquest per si de cas és el més raonable que hi ha, ja que, a tots ens ha passat en algun moment que, o la targeta no ens ha funcionat bé, el Contactless tampoc o el datàfon no rep prou senyal i no ens poden cobrar. Però, què passa si vols retirar diners per la finestreta, en comptes de pel caixer automàtic? Que el banc et cobra una comissió. Això s'ha acabat si estàs en un d'aquests dos col·lectius.

L'OCU defensa que la retirada en efectiu de diners en el teu banc per la finestreta, sense un caixer automàtic, hauria de ser un servei bàsic sense cap cost. El 13 de juny del 2022, l'Audiència Provincial de Vitòria va sentenciar aquestes comissions com abusives, ja que per tenir un compte ja pagues una comissió i aquest servei hauria d'entrar dins la comissió per manteniment del compte.

El Govern ha pres mesures

A partir d'ara, el Govern ha prohibit cobrar aquesta comissió si les persones que requereixen el servei tenen més de 65 anys o tenen una discapacitat igual o superior al 33%. 

L'Organització de Consumidors i Usuaris està contenta amb la intervenció per part del Govern, però, tot i això, creu que les mesures són insuficients. Dins la normativa es reconeix que els bancs cobren aquesta comissió i no parlen del seu abús, tot i que, els tribunals ho han deixat clar. Eliminar les comissions a aquests dos col·lectius més vulnerables està molt bé, però estan reconeixent que és un abús per part dels bancs cobrar dita comissió. Així doncs, l'OCU demana que s'elimini aquesta comissió per a tots els usuaris. Esperem que ben aviat, hi hagi més canvis.