15 empreses i entitats de Roses i el servei municipal de platges ja han obtingut el segell de bones pràctiques en gestió sostenible

El distintiu està impulsat per l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus en col·laboració amb l’Ajuntament en una acció pionera que té per objectiu fer més sostenible la destinació

Moment de l'entrega.

Moment de l'entrega. / Empresaris de Roses

Emporda.info

Quinze empreses i entitats de Roses i el servei municipal de platges ja han obtingut el segell Cuidem Roses, de bones pràctiques en gestió sostenible impulsat per l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus en col·laboració amb l’Ajuntament de Roses en una acció pionera que té per objectiu fer més sostenible la destinació. El segell distingeix els establiments que adopten mesures per reduir el seu impacte ambiental.

Avui s’han entregat sis nous segells en un acte que s’ha celebrat a la SUF de Roses que ha comptat amb la presència de l’alcalde Josep Maria Martínez , i del president de l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra.

Les empreses i entitats que han obtingut el distintiu aquest dilluns són SK Kayak – escola de piragüisme, especialitzada en snorkel i guiatges a la natura; la productora audiovisual creada pel jove emprenedor Jaume Cusí, Grop Audiovisuals; Pescadors de Roses, empresa nascuda de la col·laboració entre la Confraria de Pescadors de Roses i Peixos Gotanegra SL dedicada a promocionar i comercialitzar les captures de peix i marisc de la Costa Brava; el Grup d’Esports Nàutics de Roses (GEN), entitat amb 44 anys de trajectòria que ofereix una gran varietat d’experiències nàutiques-esportives; i el restaurant Cal Campaner, amb 57 anys d’història que aposta pels productes locals i de proximitat i per la importància de tenir cura de l’entorn. També ha obtingut enguany el segell el servei municipal Platges de Roses, amb un gran nombre de certificacions ambientals.

Els sis nous distintius se sumen als deu primers que es van lliurar l’any passat: Bim Consultors, Càmping Rodas, Càmping Salatà, Ciutat de vacances Cala Montjoi, Empordàlia, l’Hotel 1935, Port de Roses, el restaurant Sodemar, Sa Botigueta i el Tren Turístic Roses Exprés.

Destinació líder en sostenibilitat

Durant el seu parlament el president de l’Associació, Miquel Gotanegra, ha afirmat que “ara només hi ha un camí: treballar per seguir essent una destinació líder en sostenibilitat” i també ha destacat la necessitat de la formació contínua del personal. Per la seva banda, l’alcalde Josep Maria Martínez ha reconegut l’esforç de les empreses de Roses que han obtingut el segell en el camí de l’excel·lència.

L’acte d’avui ha inclòs la ponència “Les empreses turístiques a la Roses del 2030”, a càrrec del regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Roses, Fèlix Llorens; la cap de la Unitat de Turisme, Sara Lladó; i la cap de l’Àrea de Promoció Econòmica, Carme Delclós.

També s’ha organitzat la taula rodona “Bones pràctiques sostenibles a les empreses”, que ha comptat amb la participació de Sònia Joanals, CEO de l’hotel Bell Repòs de Platja d’Aro; Lisa Van den Bergh, responsable de Qualitat i Medi Ambient del Terraza Grup de Roses; i Joan Francesc Recio, responsable de Qualitat i Medi Ambient del càmping Les Medes de l’Estartit.

L’Associació, que representa unes 200 empreses del municipi que donen feina a uns 4.000 empleats, treballa des de fa molt de temps per anar avançant en la sostenibilitat. L’entrega dels segells Cuidem Roses és el resultat d’un ambiciós projecte que es va iniciar a finals de l’any 2021. L’obtenció d’aquesta acreditació és fruit del treball que s’ha fet per anar definint les mesures que han d’implementar les empreses per tal de poder complir amb els requisits plantejats en el projecte. A més, es comprometen a seguir incorporant millores contínues en l’àmbit de la sostenibilitat. El distintiu es va crear de la mà de les consultories Criteris i Toc de gestió, amb un àmplia experiència en la implantació de sistemes de gestió de qualitat, medi ambient i sostenibilitat i té com a eix la sostenibilitat en tots els àmbits de l’empresa. La finalitat es que s’hi adhereixin el màxim nombre d’empreses.