Natàlia Mas no assistirà al Consell de Política Fiscal i Financera d'aquest dilluns a Madrid

Hi assistiran Josep Maria Vilarrúbia i Esther Pallarols

La consellera d'Economia, Natàlia Mas

La consellera d'Economia, Natàlia Mas / David Zorrakino / Europa Press

EP

La consellera d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Natàlia Mas, no assistirà al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que tindrà lloc aquest dilluns a Madrid.

Fonts de la Conselleria han informat a Europa Press aquest dissabte que la seva absència es deu al fet que el Consell, en les seves paraules, no és un òrgan de debat: "És una reunió en la qual es transmet informació, però no es debat ni es negocia res, atès que l'Estat gaudeix sempre de la majoria absoluta dels drets de vot del CPFF".

Un altre motiu que han assenyalat és que la Generalitat i el Govern central "ja tenen oberta una negociació per a un finançament singular de Catalunya" que, segons les mateixes fonts, començarà el primer trimestre del 2024.

En lloc de la consellera, el Govern enviarà a la trobada el secretari general d'Economia, Josep Maria Vilarrúbia, i la directora general de pressupostos, Esther Pallarols.

Amb el CPFF d'aquest dilluns, el Govern central pretén informar les comunitats autònomes dels objectius d'estabilitat que serviran de referència per preparar els pressupostos generals de l'Estat (PGE) del 2024.