EWOMAN FIGUERES 2023

La provada solvència dels lideratges femenins es torna a reivindicar a l’eWoman Figueres

El reconeixement a la trajectòria de Tati Roig, de Ceres Roura, i les experiències de Cèlia Corominas (Caixabank), Verónica Fumanal (experta en comunicació política) i Montse Aguer (Fundació Gala-Salvador Dalí) van centrar la jornada

Emporda.info

L’experiència vital de Tati Roig deixant la docència per posar-se, al costat del seu marit, al capdavant de Ceres Roura en un moment de crisi va servir com a referència del que ha estat, i continua sent, el paper de les dones en el teixit empresarial empordanès en una nova edició de l’eWoman Figueres. Prop de 200 assistents van omplir l’Auditori Caputxins de Figueres el dimecres 18 d’octubre per, a banda de participar en el reconeixement a Roig, escoltar les ponències de les xerrades de la politòloga, Verónica Fumanal, la directora de l’àrea de negoci de CaixaBank a l’Alt Empordà, Cèlia Corominas, i la directora dels museus de la Fundació Gala - Salvador Dalí, Montse Aguer.

La sensació de «sorpresa» de Corominas quan li ofereixen un càrrec de gran responsabilitat; les reflexions sobre «sostres de vidres» o, menys coneguts, «precipicis de vidre» de la dinàmica exdirectora de comunicació de Pedro Sánchez (Fumanal); i la mirada femenina sobre el món de l’art de la figuerenca Montse Aguer van ser el cos principal de la jornada. L’exercici participatiu, amb l’ajuda de tot el públic, sobre «com ens veiem i com ens veuen» dels coaching de Cambyo, va arrodonir una cita que, a banda de l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, va reunir totes les regidores del seu equip de govern i, entre altres, les alcaldesses de la Jonquera, Llançà, Vilanant o Avinyonet de Puigventós o la diputada al congrés, Blanca Cercas. També exalcaldes de Figueres com Marià Lorca o Marta Felip; de Roses, Montse Mindan, i la Jonquera, Sònia Martínez. Entre les cares conegudes a l’auditori Caputxins tampoc hi va faltar l’exconsellera d’Empresa de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón.

Aquesta nova edició de l’eWoman Figueres va estar organitzada pel Setmanari de l’Alt Empordà i Prensa Ibérica, amb el suport de l’Ajuntament de Figueres, l’impuls de CaixaBank i la col·laboració de la DO Empordà amb els vins que van acompanyar les llargues converses del tancament de l’eWoman Figueres.

A continuació podeu veure el vídeo de la gala eWoman Figueres 2023: