El Consell Comarcal de l'Alt Empordà impulsa un curs oficial de marger amb títol europeu

La formació, amb una durada de 140 hores, permetrà acreditar dotze alumnes

Comença el curs bàsic de margers amb previsió de continuïtat. | CC ALT EMPORDÀ

Comença el curs bàsic de margers amb previsió de continuïtat. | CC ALT EMPORDÀ

Emporda.info

Per tal de contribuir a la recuperació i professionalització de l’ofici de marger com a nínxol professional, a la valorització del patrimoni de pedra seca a la Garriga d’Empordà i al desenvolupament local del territori, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà impulsa la tercera edició a Catalunya d’aquesta formació, que permetrà acreditar 12 alumnes.

Des de la seva declaració com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat l’any 2018, la tècnica constructiva de la pedra seca ha experimentat un important augment d’interès i de demanda, però hi ha una mancança estructural de professionals de la construcció en pedra seca, sense una formació reglada pròpia.

Per aquest motiu, el curs impulsat des del Consell Comarcal permetrà als assistents obtenir uns coneixements i aprofundiment en la tècnica qualitativa de la pedra seca, i acreditar-se amb la certificació CQP N1 (Certificat de qualificació professional d’intervenció en obra de pedra seca), titulació homologada a escala europea.

La formació, teòrica i pràctica, serà gratuïta i tindrà lloc de dilluns a divendres, del 25 d’octubre al 23 de novembre, a Avinyonet de Puigventós. Les persones interessades en el curs poden adreçar-se a turisme@altemporda.cat.