El nou supermercat del Parc de les Aigües alleugera l’aïllament comercial del sector nord de Figueres

L'obertura d’un centre de la cooperativa Consum està prevista per a principi de setembre en una zona que fins ara només ha disposat d’un establiment Bon Preu

Les obres vistes des de l'entrada principal del carrer Rec Arnau.

Les obres vistes des de l'entrada principal del carrer Rec Arnau. / Santi Coll

Santi Coll

Santi Coll

Els treballs de construcció i instal·lació d’equipaments a la nova superfície comercial que la cooperativa Consum promou a la zona del Parc de les Aigües de Figueres van a ritme molt accelerat, des de fa setmanes, ja que l’empresa té la intenció d’obrir-la a principi del mes de setembre. Aquest supermercat té una doble significació per a la ciutat, pel fet que es tracta de la primera construcció privada que s’haurà fet al Parc de les Aigües des de la seva inauguració, el 13 de març de 2011, i també donarà una empenta important al sector nord del municipi, el menys afavorit per la implantació d’establiments de distribució alimentària de mitjà i gran format. A la zona, que va ser pionera als anys setanta amb l’obertura del gran Hiper Figueres –tancat des de fa anys–, només hi ha un Bon Preu a la plaça Joan Tutau i botigues de petit format a l’Horta Capallera, Cendrassos i l’Eixample, on hi ha un Spar i un Trady’s.

El nou supermercat de Consum s’està aixecant en dos solars que la cooperativa empresarial va comprar a l’Incasòl a principi del 2022. Els terrenys estan situats entre l’avinguda Costa Brava i el Rec Arnau, amb l’entrada davant d’aquest carrer, just davant del de la Barceloneta. Sumen un total de 4.105 m2 de sòl i 4.105 m2 de sostre. L’import de l’operació de compravenda es va tancar per 2,38 milions d’euros (MEUR). L’establiment disposarà d’un aparcament per a 80 places. Aquest serà el segon establiment que l’empresa té a Figueres, juntament amb la botiga del carrer González de Soto.

Per als veïns dels barris de l’entorn del Parc de les Aigües, l’obertura d’aquest supermercat «és un pas endavant que trobàvem a faltar», diu Maria González, veïna dels Cendrassos. «Amb el Bon Preu, vam resoldre una necessitat gran, ens serveix molt a tots, però era molt sorprenent que totes les superfícies comercials estiguessin concentrades a la carretera de Roses, a tocar Vilafant o a la part sud de l’Olivar Gran i el Ral·li».

D’aquesta manera, la iniciativa empresarial s’ha avançat als diversos projectes de promotors privats que abans de la pandèmia havien anunciat la construcció de nous habitatges en els solars adquirits a l’Incasòl, alguns dels quals estan en mans d’entitats bancàries. El nou POUM de Figueres ha reformulat el model de construcció d’aquest espai, que durant els darrers anys només ha viscut l’estrena de l’escola pública del Parc de les Aigües.

L'antic Hiper Figueres va ser pioner a la ciutat als anys setanta.

L'antic Hiper Figueres va ser pioner a la ciutat als anys setanta.

L’antic Hiper va marcar una època

La zona nord de Figueres és la que menys havia notat fins ara l’allau d’obertures de grans superfícies comercials en el terme municipal de Figueres. Curiosament, però, va ser la primera que va disposar d’un gran establiment, l’Hiper Figueres, inaugurat el 1974 en els baixos de l’edifici Port Lligat. Durant un temps va formar part del grup Maxor amb el segell Màxim. El local és a la venda des de fa temps.