Els càmpings catalans tanquen el juny amb prop de 600.000 visitants, un 3% menys que fa un any

El nombre de viatgers en apartaments cau un 8,7% mentre que els de les cases rurals creixen prop d'un 6%

Pla general de la zona d'acampada del càmping Salatà de Roses

Pla general de la zona d'acampada del càmping Salatà de Roses / Gemma Tubert

ACN

Els càmpings catalans van rebre 591.890 turistes durant el juny, una reculada del 3% en un any segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En total, els visitants van fer 2,4 milions de pernoctacions (-2,3%). Segons l'estadística, els càmpings van rebre un 9,8% més de visitants que el 2019 i van registrar un 4,2% més de pernoctacions. En canvi, els apartaments, els allotjaments de turisme rural i els albergs es van quedar per sota dels nivells prepandèmia, especialment els pisos turístics (-15,2%). Els apartaments turístics van rebre 127.072 visitants, un 8,7% menys; el turisme rural va acollir 50.269 turistes, un 5,9% més; i els albergs fins a 41.784, un 0,8% per sota del 2022.

L'estadística d'allotjaments turístics extrahotelers publicada aquest dilluns constata que Catalunya es va mantenir com a destí preferit de l'Estat amb 286 càmpings oberts. Per zones, destaca la Costa Brava, amb 1,1 milions de pernoctacions pernoctacions en el sisè mes de l'any.

L'INE ha destacat que les pernoctacions en el conjunt d'allotjaments turístics extrahotelers -l'agregat d'apartaments, càmpings, turisme rural i albergs- durant el juny van caure un 3% al conjunt de l'Estat respecte del mateix mes de fa un any, fins a 13,1 milions. Així mateix, en l'acumulat entre gener i juny, les pernoctacions han crescut un 7,4% en comparació amb les xifres prepandèmia.

En relació amb els preus, destaca que tots els allotjaments turístics extrahotelers s'han encarit respecte de les tarifes de fa un any. En concret, durant el juny a l'Estat els preus dels apartaments van ser un 9,3% més cars; el turisme rural un 5% més; i els càmpings un 4,9% més.