El preu del lloguer a Figueres puja un 13% en un any

El cost de viure de lloguer a les comarques gironines marca un "nou rècord" amb Girona ciutat arribant als 763 euros de mitjana pels 544 euros de Figueres

ACN

Els lloguers a les comarques gironines han tancat el primer trimestre de l'any marcant un "nou rècord", segons l'informe que elabora la Cambra de la Propietat Urbana de Girona a partir de les dades de fiances registrades. L'estudi revela que l'augment més marcat és a Girona ciutat, on pagar un habitatge de lloguer s'ha encarit un 33% en els darrers 15 anys. Entre gener i març del 2023, la mitjana de lloguer a la capital és de 763 euros, un 14,3% més que fa un any, mentre que a la ciutat de Figueres és de 544 euros (un 13% més). Això vol dir que d'un any per l'altre, val uns 100 euros més al mes. Durant el primer trimestre s'han registrat 733 contractes a Girona, una xifra lleugerament inferior comparada amb el darrer trimestre del 2022.

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona ha publicat l'informe trimestral del preu del lloguer. Les dades confirmen l'acceleració dels darrers cinc anys i continuen registrant "un rècord" del preu des de la crisi immobiliària del 2008.

Girona és la ciutat que assoleix un increment més alt, concretament del 14,3% amb un any. Actualment, el preu mitjà de lloguer és 762,28 euros, si bé fa un any era de prop de 100 euros menys. Una tendència alcista que és similar a la resta de les poblacions gironines. Tant a Figueres i Olot el preu mitjà ha augmentat un 13% en un any, situant-se a 544 i 540 euros respectivament.