L’OkupAlt tanca la tretzena edició amb 23 joves formats en jardineria i brigada

És organitzat per l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà

Organitzadors i joves amb els seus diplomes

Organitzadors i joves amb els seus diplomes / Emporda.info

Emporda.info

El servei de formació ocupacional que organitza l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’OkupAlt, ha posat punt final a la seva tretzena edició amb les tradicionals entregues de diplomes i “L’Hora OkupAlt”, unes entrevistes Speed Dating de dos minuts de durada amb els responsables de Recursos Humans de 10 empreses de la comarca, com son Transgourmet, Txots, Friolisa, Grupo Escudero, Sersall, Carrefour, Rocktail, Fundació Altem, Jardineria Solé, Associació de Càmpings Sant Pere i el Grup Tramuntana.

Al llarg d’aquest curs, que ha tingut dos mesos de durada, els joves han pogut triar formar-se en manteniment de brigada o en tasques forestals, duent a terme activitats de desbrossament, de poda, de pintura o de rehabilitació de parets, entre d’altres. Les tasques de manteniment de brigada s’han dut a terme al municipi de l’Escala, i les de jardineria han sigut itinerants en 20 municipis de la comarca.

Paral·lelament a les tasques pràctiques, els 23 joves que han dut a terme el curs també han dut a terme tallers de preparació d’entrevistes, formacions en riscos laborals, elaboració de currículums i xerrades sobre emprenedoria i motivació, entre d’altres.

L'acte ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

L'acte ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. / CCAE

Pel que fa al darrer dia, els participants van rebre la benvinguda de la mà del vicepresident i conseller de Joventut, Alfons Vila, que va agrair a les empreses i als municipis que s’han implicat en el projecte, i els va adreçar unes paraules als joves, assegurant-los que “des de Joventut seguirem treballant pel vostre futur i sempre trobareu la porta oberta per donar-vos un cop de mà”.

Els 23 joves inscrits són resultat d’un procés de selecció dels més de 70 joves que es van inscriure. Dels participants, cinc ja van acabar el curs formatiu amb una feina, fet que des del Consell Comarca es valora de forma molt positiva.