CCOO i la UGT convoquen una vaga dels serveis de neteja d'edificis i locals de Catalunya

Treballador d'un servei de neteja d'edificis municipals

Treballador d'un servei de neteja d'edificis municipals / IU

EP

CCOO i la UGT de Catalunya han convocat una vaga per als dies 15 i 16 de desembre per als 60.000 treballadors de serveis de neteja d'edificis i locals públics i privats de Catalunya.

Fonts sindicals consultades per Europa Press han explicat que la convocatòria arriba a causa del "bloqueig" de les negociacions del nou conveni sectorial català, després que l'anterior va caducar al gener.

Demanen incloure clàusules de revisió salarial en el nou conveni perquè els salaris pugin "de manera gradual i justa", i també que els fixos discontinus a temps parcial se supeditin a activitats concretes.

També reclamen que els treballadors subjectes a aquest model contractual tinguin dret a atur ja que, si no estan nou mesos en un lloc de treball, no poden accedir a la prestació.

Els sindicats conviden a més les administracions públiques a incentivar les patronals a negociar el nou conveni, ja que marca les remuneracions de les eventuals licitacions públiques.

Aquesta convocatòria, registrada dijous a la Generalitat, s'adreça als treballadors de neteja d'edificis i locals d'aeroports, hospitals, hotels, fàbriques i porteries, entre d'altres.