La província de Girona va tancar el mes d’octubre amb un creixement del nombre d’afiliats a la Seguretat Social respecte al mateix mes de l’any passat, segons dades provisionals de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Totes les comarques de Girona van registrar un increment, essent la Selva la regió on més van pujar els afiliats. La comarca de la Selva va tancar el desè més de l’any amb 72.438 afiliats a la Seguretat Social, un 2,8% més en comparació amb el 2021, l’única regió gironina que supera la mitjana catalana, que registra un augment del 2,6%. Tots els altres increments a la demarcació es van situar per sota d’aquesta xifra: un 2,3% al Gironès i la Garrotxa, 2% a l’Alt Empordà, 1,8% al Baix Empordà, 1,1% a la Cerdanya, 0,5% a Pla de l’Estany i 0,3% al Ripollès.

D’altra banda, en relació amb el setembre del 2022, el nombre d’afiliats va augmentar lleugerament (0,3%) al conjunt de Catalunya, però ha disminuït a 16 regions, tres d’elles de les comarques gironines. El nombre d’afiliats a la Seguretat Social va baixar respecte al setembre a l’Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva (-2,9% a totes tres comarques), tan sols l’Alta Ribagorça va registrar una davallada més elevada (-3,0%). 

Pla de l’Estany és la comarca gironina que va registrar un major increment mensual d’afiliacions a la Seguretat Social (+1%), seguit de la Garrotxa i la Cerdanya (+0,6% a ambdues regions), el Ripollès (+0,5%) i el Gironès (+0,4%).