El fabricant japonès de robots industrials Yaskawa obrirà al setembre a Viladecans (Baix Llobregat) la nova seu a la península Ibèrica, unes instal·lacions que triplicaran l’espai amb què comptava fins ara per poder augmentar la seva producció i créixer al mercat europeu.

Aquesta operació s’emmarca en l’estratègia de Yaskawa Ibérica d’ampliar la seva activitat productiva a Europa, impulsant-se des d’Espanya, segons ha destacat la companyia del sector de l’automatització en un comunicat.

Fins ara, l’empresa nipona operava des de les seves oficines centrals a Gavà (Baix Llobregat), que disposen de 1.400 m2, que inclouen un ‘showroom’ i el centre de formació Yaskawa Academy.

La nova seu ocuparà tot un edifici independent a l’avinguda Segle XXI de Viladecans, a pocs minuts de la ciutat de Barcelona i de l’aeroport del Prat. La companyia ha destacat que comptar amb una fàbrica de producció de robots a Europa permet reduir els temps d’entrega i la cadena de subministraments i reaccionar de forma més ràpida a les demandes regionals i les necessitats dels clients».

Segons dades de la IFR (International Federation of Robotics), que cita Yaskawa, Espanya ocupa el quart lloc a Europa i desè a nivell mundial a la instal·lació de robots industrials, sent els sectors del metall, alimentació i begudes els que experimenten un creixement més gran en vendes.

El conseller delegat de Yaskawa Ibérica, Laurent Bodin, ha destacat que «l’obertura d’aquesta nova seu representa el nostre clar compromís per incrementar la producció de tota la nostra gamma de productes a Europa, créixer al mercat espanyol i continuar oferint les nostres solucions d’automatització de forma personalitzada a totes les empreses del sector industrial».

«Doblar el volum de producció»

Amb aquesta actuació busca, a més, avançar en el compliment dels objectius per a 2027, que són «doblar el volum de producció i arribar a les quotes de mercat objectiu per als nostres segments i divisions estratègiques».

Les noves instal·lacions a la península Ibèrica permetran ampliar els serveis oferts i augmentar la capacitat de distribució dels productes de Drives, Motion, Control, Robotics i System Business, a més d'espais nous i més amplis per al centre de formació.

Més notícies de<strong>Viladecans</strong> a l’edició local d’EL PERIÓDICO