10 de juny de 2020
10.06.2020
L'Empordà

L'ATA demana a una cinquantena d'ajuntaments que actuïn amb contundència contra l'intrusisme al sector

L'Associació Turística d'Apartaments alerta que els allotjaments il·legals no compliran amb els protocols d'higiene i seguretat

10.06.2020 | 11:09
L'ATA demana actuar contra l'intrusisme al sector

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) ha enviat una carta a una cinquantena d'ajuntaments de les comarques gironines on els demana que actuïn amb contundència contra " la greu problemàtica de l'intrusisme" que pateix el sector. En l'escrit l'entitat manté que "a partir d'ara , arran de la pandèmia de la COVID- 19, el turista buscarà confiança i seguretat a l'hora de passar les seves vacances a la demarcació i dona per fet que els allotjaments il·legals no compliran amb les normatives que marquen els estrictes protocols d'higiene i seguretat que s'han de seguir". "Ara més que mai no ens podem permetre allotjaments il·legals i hem d'evitar que les seves males pràctiques desmereixin els professionals del sector que treballen amb rigor i sota criteris d'excel·lència" diu l'Associació en el text i afegeix que "la mala imatge que provoca aquest tipus d'allotjament no només afecta al nostre sector sinó al municipi on operen i al conjunt de la destinació turística".

En l'escrit l'ATA explica que "durant el temps que els establiments han hagut de tancar, degut a l'estat d'alarma, els nostres professionals s'han estat preparant i formant-se contínuament sobre les mesures de prevenció i protocols que s'han de seguir en relació al coronavirus ". "Els nostres professionals estant destinant molts esforços i recursos econòmics i humans per fer que l'estada dels clients sigui segura però també agradable; i els ofereixen les màximes garanties higièniques seguint els protocols establerts", assegura l'entitat.

En la carta enviada als ajuntaments es remarca que és una problemàtica que preocupa molt a l'entitat i que, per aquest motiu, "ho hem denunciat públicament en diverses ocasions i davant la Generalitat per tal que pugui procedir a imposar les sancions corresponents".

La lluita contra l'intrusisme, una prioritat

L'ATA recorda que la lluita per aconseguir erradicar les pràctiques il·legals al sector és una de les prioritats de l'associació. A més, l'entitat està treballant en la creació d'un certificat de qualitat professional, un segell que identificarà els empresaris que fan les coses bé. La idea va sorgir de la necessitat de dotar d'una eina potent el sector per poder fer visible la professionalitat de les persones que hi ha al darrera de cada apartament i habitatge d'ús turístic i la qualitat i rigor del servei que des de l'associació es defensa que hi ha d'haver. L'ATA considera que serà molt important disposar del certificat i que aquest distingirà les bones pràctiques respecte a l'intrusisme.

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) es va constituir el 8 de juny de 1993. L'entitat aglutina 12.000 unitats d'apartaments i vil·les de lloguer turístic legalitzats i distribuïts per tota la Costa Brava, Interior i Pirineu de Girona. L'Associació està integrada per intermediaris i propietaris d'Habitatges d'ús Turístic i blocs d'Apartaments Turístics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook