L'euríbor ha tancat el mes de maig amb un tipus del 0,165% cosa que suposa un nou rècord històric a la baixa d'aquest indicador i és el desè mínim consecutiu que acumula aquest índex de referència, el més utilitzat a l'hora de signar hipoteques per la compra d'un habitatge. L'euríbor acumula 13 mesos seguits de descensos, en concret des del maig del 2014. Per una hipoteca tipus de 125.000 euros, amb un període d'amortització a 25 anys i un tipus d'interès de l'euríbor i un diferencial bancari de l'1,5% que s'hagi de revisar en base al comportament de l'euríbor d'aquest mes de maig l'estalvi per una família pot ser d'uns 26 euros al mes o uns 312 euros a l'any.

El Banc d'Espanya ha publicat aquest dilluns la xifra oficial d tancament de l'euríbor del maig que s'ha situat en el 0,165%, el més baix fins ara registrat des que comença la sèrie el 1990.

Mentre que els tipus d'interès oficial estan pròxims a zero, l'euríbor segueix amb al seva tendència a la baixa i no para de trencar rècords històrics de mínims en la sèrie que comença el 1990. Aquest mes de maig també s'ha trencat un nou rècord i aquest cop ja s'acumulen deu mesos seguits fixant nous sostres a la baixa.

L'euríbor d'aquest mes de maig, del 0,165% està més de quatre dècimes per sota del 0,592% de l'euríbor del maig del 2014, amb una caiguda anual del 72%. Les hipoteques amb revisió anual que s'hagin d'actualitzar en base al comportament de l'euríbor del maig veuran com la seva quota es redueix substancialment.

Un càlcul de l'ACN sobre una hipoteca tipus de 125.000 euros de capital a 25 anys amb l'euríbor més l'1,5% de marge bancari poden veure com la seva hipoteca mensual es reduirà en uns 26 euros al mes o uns 312 euros a l'any.