El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya ha tornat a denunciar els retards de l'administració en el pagament de les factures dels medicaments dispensats a les farmàcies catalanes. L'1 d'abril, la Generalitat els va abonar 108,3 MEUR corresponent a la factura de novembre i que s'havia d'haver ingressat el gener passat, però no ha liquidat la factura de 107,3 MEUR del mes de febrer i que previsiblement s'hauria d'haver abonat el 5 d'abril. Per tant, a més d'aquesta darrera factura, la Generalitat acumula la de desembre, de 118,5 MEUR i la de gener, de 114,3 MEUR. Així, l'administració ha tornat a acumular tres mesos de deute amb un import superior als 340 MEUR.

La factura cobrada aquest 1 d'abril és la factura corresponent als medicaments dispensats el mes de nombre passat, i ascendeix a 108,3 milions d'euros. Tot i aquesta liquidació, l'administració encara deu als farmacèutics tres mensualitats corresponents als medicaments de desembre, gener i febrer. La factura de desembre, de 118,5 MEUR, s'havia d'haver cobrat el 5 de febrer i es preveu que es cobri aquesta primera quinzena d'abril amb l'arribada d'un FLA extraordinari. La factura de gener, de 114,3 MEUR, s'hauria d'haver cobrat el 5 de març i encara no hi ha data prevista pel cobrament. A aquest retard, aquest inici de mes s'hi ha afegit la factiura de febrer, de 107,3 MEUR, que s'havia d'haver pagat el 5 d'abril.

Amb tot, el deute de la Generalitat amb les farmàcies és de 340,1 MEUR, corresponents a 3 mesos i per això, des del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya es considera ''el més greu'' després del de la tardor de 2013, en què es van acumular fins a 4 mesos de retard. Des del CCFC es reclama que s'acabi amb els endarreriments en el pagament que pateixen els farmacèutics des de fa 4 anys i tornen a demanar un calendari fiable de pagaments per enguany.