L'Ibex ha caigut aquest dimecres un 2,09%, tot i que finalment ha pogut salvar el nivell dels 8.300 punts. La caiguda ha estat motivada fonamentalment pels temors a la crisi del deute i a la inestabilitat política i econòmica que es viu a Italia, que ha afectat tots els mercats europeus.

El selectiu madrileny ha tancat la sessió en 8.340,6 punts, de manera que finalment ha pogut moderar les pèrdues de fins al 3% que ha arribat a resgistrar durant la sessió.

La borsa espanyola s'ha mogut així en sintonia amb les de la resta d'Europa, ja que Frankfurt va baixar un 2,2%, el mateix que París, i Londres, un 1,9%.

Totes elles s'han vist afectades per la situació d'Itàlia, on l'anunci de dimissió del primer ministre, Silvio Berlusconi, i de nous ajustos econòmics no han impedit que la borsa de Milà hagi caigut un 3,8% i que la prima de risc del país s'hagi disparat fins a l'entorn dels 570 punts.

Al tancament dels mercats, la prima de risc d'Itàlia es situava en 551 punts, mentre que l'espanyola superava la cota dels 400 punts, per col·locar-se en els 409 punts.

En el parquet madrileny tots els valors de l'Ibex han tancat en negatiu, liderats per Sacyr Vallehermoso, que ha reculat un 6,5%, Arcelor Mittal (-5,36%) i Mediaset (-4,87%).

Pel que fa als bancs, el BBVA ha baixat un 2,63% i Santander un 2,4%. De la seva banda, Bankinter s'ha deixat un 3,87%, Banc Popular un 2,45%, CaixaBank un 2,33% i el Sabadell un 2,14%. Bankia ha registrat la caiguda més moderada, del 0,28%.

Respecte a la resta de grans valors, Repsol, després del repunt aconseguit ahir dimarts després d'anunciar la troballa del major jaciment de petroli de la seva històrica, ha baixat només un 0,16%.