Setmana Santa 2024

Més de cinquanta persones participaran en la processó dels Dolors de Peralada

Aquesta emblemàtica processó es fa aquest divendres 22 de març, a partir de dos quarts de nou del vespre, i recorre diferents places i carrers del poble

Un moment de la processó dels Dolors.

Un moment de la processó dels Dolors. / Ajuntament de Peralada

Empordà

Empordà

Més de cinquanta persones participaran, divendres, en una de les processons més emblemàtiques de la Setmana Santa a l'Alt Empordà: la processó dels Dolors de Peralada, també coneguda com la processó del Silenci, que acumula més de vuit segles d’història. El tret de sortida serà a dos quarts de nou del vespre a la porta de la parròquia de Sant Martí, just després de la missa. D’aquí emergiran les imatges –ho fan només un cop a l’any– que aniran en processó pels carrers carregades pels voluntaris.

El recorregut previst, que serà seguit per centenars de devots o curiosos, anirà de la plaça Gran a l'església

El recorregut previst, i que serà seguit per centenars de devots o curiosos, anirà de la plaça Gran, a la plaça Sant Domènec, passant pels carrers Burriana i del Forn, les places de Sant Antoni i del Carme, per enfilar el carrer de l’Hospital, la Costa de les Monges, la plaça Ramon Muntaner i retornar a l’església, de nou. L’acte es clourà amb una brunyolada popular.