FESTIVAL DE TRUE CRIME

El Ceba Negra de Figueres recordarà el segrest de la farmacèutica d'Olot

El festival se celebra de l'1 al 3 de març a La Cate i altres espais de la ciutat

Emporda.info

La crònica negra i el true crime tenen una nova cita a Figueres. Es tracta de la tercera edició del festival Ceba Negra, que enguany homenatjarà Bruno Pérez i recordarà el segrest de la farmacèutica d'Olot.

Les activitats del festival començaran el divendres 1 de març, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Fages de Climent. Allà, Fàtima Llambrich presentarà el seu llibre Brots de narcosocietat, en el qual, a través de les seves investigacions, explica com es relacionen els narcotraficants, quina estructura organitzativa tenen, les connexions amb el Marroc i els policies corruptes, i com conflueix el triangle Galícia-Catalunya-estret de Gibraltar.

Ja a La Cate, la seu central festival, a dos quarts de nou del vespre, el doctor Narcís Bardalet torna al festival amb La nit del forense per parlar sobre l’estrena de moda d’aquesta temporada a TV3 El forense.

Dissabte acollirà el gruix de les conferències del festival que començaran a les 10 del matí amb la inauguració de l’exposició En la piel del asesino, de Salvador Larroca, i que es podrà veure durant els dies que duri el festival en el vestíbul de La Cate.

Clàssics del festival

Tot seguit uns altres coneguts del Ceba Negra faran acte de presència al festival. Els integrants del pòdcast de crims i crònica negra La Nit Més Fosca tornaran al festival a explicar un cas que en aquesta ocasió va passar a Andorra i que portarà per títol Morts, qui us ha mort?. A dos quarts de dotze del migdia, la companyia Frisant Games, un estudi Català que es dedica al desenvolupament de videojocs, presentarà 57 Knives, la seva primera demo que se centra en una aventura gràfica basada en un crim real. I tot seguit, la periodista de crònica negra i directora del reputat pòdcast Elena en el País de los Horrores, Elena Merino, parlarà i analitzarà el cas i el judici a OJ Simpson.

A les quatre de la tarda, l’expolicia judicial especialitzat en morts violentes i en perfilació criminal Òscar Tarruella ens portarà la conferència Diari d’un agent d’homicidis. A continuació, la jurista, criminòloga, professora a la Universitat Internacional de València i especialista en personalitat psicopàtica i delictes violents a més d’escriptora i divulgadora, Paz Velasco, oferirà la conferència Motivacions per matar.

I a les vuit del vespre serà el moment estrella del festival on s’entregarà la Fulla Negra al pèrit judicial informàtic forense Bruno Pérez. Tot seguit, el guardonat parlarà sobre la figura del forense digital, en la qual, d’una manera distesa i emocionant, parlarà de la vida i la mort digital i com les intel·ligències artificials ajuden a entendre, crims mediàtics.

La darrera jornada del Ceba Negra, la del diumenge 3 de març, començarà a les 11 del matí a La Cate amb La investigació del segrest de la farmacèutica d’Olot, una taula rodona que comptarà amb la participació de l’advocat de Maria Àngels Feliu, Carles Monguilod; dels periodistes Tura Soler i Jordi Grau, del forense Narcís Bardalet i l’expert en ciberseguretat Bruno Pérez.