Els ocells i mamífers marins més bells, sota l’ull dels il·lustradors científics, a Torroella de Montgrí

Més d’un centenar de làmines originals escollides per Jordi Sargatal i Josep del Hoyo s’exposen a la Casa Galibern fins al 14 d'abril

Una de les làmines que s'exposen a la mostra.

Una de les làmines que s'exposen a la mostra. / Lynx Edicions

Emporda.info

La Casa Galibern, seu de la Fundació Mascort a Torroella de Montgrí, acull l’exposició El mar a l’horitzó, un recull de més d’un centenar de làmines originals, dibuixades per il·lustradors científics de renom, seleccionades pel zoòleg Jordi Sargatal i el metge Josep del Hoyo, ambdós naturalistes compromesos. La mostra, d’accés gratuït i que es pot veure fins al 14 d’abril, té per objectiu realçar la importància d’aquestes espècies en els ecosistemes i incideix en la necessitat crítica de conservació per garantir la supervivència del planeta. A més, s’emmarca en la col·laboració entre la Fundació Mascort i la Fundació Philippe Cousteau, Unió dels Oceans, que promou la cultura dels mars.

La selecció feta per Sargatal i Del Hoyo no ha estat aleatòria. Es tracta de treballs que van servir per il·lustrar les dues obres insígnies de Lynx Edicions, el Handbook of the Birds of the World i el Handbook of the Mammals of the World. Es dona la circumstància que Lynx va ser fundada l’any 1989 per Ramon Mascort Amigó, també fundador i president de la Fundació Mascort, juntament amb els comissaris de la mostra. Val a dir que Josep del Hoyo va ser director de l’editorial des dels seus inicis i ambdós també membres del patronat de la Fundació Mascort.

Les il·lustracions transpuen bellesa.

Les il·lustracions transpuen bellesa. / Lynx Edicions

Com a fet a remarcar, la selecció de vuitanta-cinc làmines dels ocells més bonics del món sobresurt la diversitat d’aquestes espècies, amb l’èmfasi posat, no només en l’elegància i els colors, sinó també en la raresa i la singularitat.