La Confederació Sardanista de Catalunya reconeix el treball del Foment de la Sardana Pep Ventura, de Figueres

La seva presidenta, Montserrat Mauné, va rebre dissabte el premi a la Dedicació, en un acte a Sant Cugat

També es va guardonar als Aplecs de Llançà i Peralada, amb el premi a la Continuïtat pels seus 50 anys

Montserrat Mauné, amb el premi a la Dedicació. | CSC

Montserrat Mauné, amb el premi a la Dedicació. | CSC / cristina vilà bartis. figueres

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

«Aquest premi és per a tots els integrants de la junta del Foment i per a tots els socis». Així volia compartir la figuerenca Montserrat Mauné, presidenta del Foment de la Sardana, el gaudi d’haver rebut un dels premis Capital de la Sardana, dins l’apartat a la Dedicació, que va atorgar la Confederació Sardanista de Catalunya, dissabte en un acte al Teatre de Sant Cugat del Vallès. L’altre premi d’aquesta categoria se’l va endur M. Antònia Fernández, monitora, sardanista i membre de la junta de l’Agrupació Sardanista Roure.

Montserrat Mauné no podia amagar, dies abans de rebre el guardó, la seva sorpresa per haver estat escollida: «El fet que, des de la capital, s’adonin de tota la feina que fem a Figueres és una satisfacció». En aquest sentit, Mauné, qui el 2021 també va ser nomenada Filla Predilecta de la ciutat, porta tota la vida dedicada al món de la sardana. Va començar posant ordre a l’arxiu del seu pare, el músic i compositor Florenci Mauné, i, més tard, divulgant-ne el contingut. El 2017 va ser la responsable dels actes del bicentenari de Pep Ventura i la Capital de la Sardana, a Figueres. A més, ha posat en marxa la catalogació i digitalització de l’arxiu del Foment, impulsant la recuperació de sardanes i autors locals. Val a dir, també, que Montserrat Mauné ha reactivat l’entitat que ha passat de 250 socis a 425 en pocs anys. El Foment organitza vint-i-tres ballades a l’any, a banda de l’Aplec, que atrauen públic de totes les edats i també de la Catalunya Nord.

D'altra banda, també van ser reconeguts els Aplecs de Llançà i Peralada, amb el premi a la Continuïtat pels seus 50 anys. En el cas de Peralada, l'Ajuntament n'ha fet un molt bon balanç i admet que el premi és "un reconeixement dedicat a tothom qui ho ha fet possible: impulsors de l'Aplec,col·laboradors i als actuals organitzadors, l'Associació de Jubilats de Peralada i Vilanova de la Muga".

L'alcalde Miquel Brugat, a la dreta, en el moment de rebre el guardó.

L'alcalde Miquel Brugat, a la dreta, en el moment de rebre el guardó. / Ajuntament de Peralada