El Museu de l’Anxova i de la Sal de l'Escala acull la presentació del llibre «Ranxos i xefles» de Jaume Fàbrega

L'acte es fa aquest divendres a les set de la tarda i el conduirà el regidor de Cutura Martí Guinart i la directora del museu, Lurdes Boix

L’autor Jaume Fàbrega. | EMPORDÀ

L’autor Jaume Fàbrega. | EMPORDÀ / REDACCIÓ. l’ESCALA

Emporda.info

Ranxos i xefles, de l’historiador i exprofessor de gastronomia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Jaume Fàbrega, és un llibre sobre la cuina dels pescadors fet a partir de llargues converses amb ells i durant més de quatre dècades: a la barca, a les cales i a casa. Sota el segell empordanès d’Úrsula, el volum exalça la cuina popular catalana i, per fer-ho, recull també testimonis de pescadors escalencs. Per aquest motiu, el Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala acull aquest divendres, a les set de la tarda, la seva presentació, de la mà del regidor de Patrimoni de l’Ajuntament, Martí Guinart, i de la directora del Museu de l’Escala, Lurdes Boix.

El llibre se centra en el menjar a través d’allò que diuen els pescadors, de les espècies de peix de la costa i de les receptes que expliquen. Receptes detallades pas a pas, amb totes les variants, tant de pescadors informadors com d’altres contrades, confegint un corpus únic de la cuina marinera que convida a cuinar, tot descobrint peixos poc coneguts o, simplement, informant d’un món que suposa una aportació cultural i culinària immensa.