La rosinca Genka Rulinska participa al programa Ràndom de SX3 i sorprèn amb la força lírica de la seva veu

La nena, que té vuit anys, va interpretar un fragment de l'ària de la reina de la Nit de l'òpera La Flauta Màgica de Mozart

Genka Rulinska, de vuit anys, cantant un fragment de l'ària de la Reina de la Nit, de La Flauta Màgica de Mozart

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

Genka Rulinska té vuit anys i va néixer a Roses. La setmana passada va participar en el programa Ràndom, el magazín interactiu i en directe de l'X3, on els petits espectadors havien d'endevinar qui era la intrusa, és a dir, quina d'entre ella i les dues altres nenes participants, la Laia i la Paula, no era cantant. Al final del programa, el 62% dels espectadors van votar per Genka, és a dir, que els va saber enganyar a la perfecció. Tothom, aleshores, es va sorprendre a l'escoltar-la interpretar de forma brillant un fragment de la complicada ària de la reina de la Nit de l'òpera La Flauta Màgica de Mozart.

Fa uns dos anys, quan en tenia sis, Genka Rulinska va iniciar-se en el món del cant perquè, explica ella mateixa, li agradava molt cantar. Va començar a rebre classes de cant modern amb la professora Mónica Lucena. "Al principi, la seva evolució era la d'una alumna normal fins que fa sis mesos em vaig adonar que Genka tenia un do natural pel cant líric", explica la professora. Així, Lucena li va canviar la tècnica, del tot diferent, introduint-la en la impostació. "Genka és una nena superdotada pel poc temps que porta treballant, per la seva evolució i el gran domini" adquirit, admet la professora qui li augura un gran futur si continua treballant.

Genka Rulinska, amb la imatge del programa Ràndom.

Genka Rulinska, amb la imatge del programa Ràndom. / Arxiu familiar

En el cas de l'ària de la Reina de la Nit interpretada al programa televisiu, va ser la mateixa Genka qui la va escollir. "La vaig trobar al YouTube i li vaig ensenyar a la Mónica, no sabia ni quina cançó era ni què era el cant líric, no havia escoltat mai òpera. Llavors, aprofitant que jo coneixia el tema, la meva professora em va ensenyar a impostar", explica Genka. Lucena reconeix que en escoltar-la com interpretava la peça "vaig quedar al·lucinada del seu talent, ja que aquesta és una de les peces més difícils d'executar per una cantant lírica". Genka comenta que l'única soprano que coneix i que té com a referent és Isabel Del Mar, a qui ha vist actuar en directe. "Vaig veure que ella cantava el que jo canto i l'admiro molt i m'agradaria arribar a cantar com ella, és la meva inspiració", confessa amb il·lusió.