Aquest és el personatge figuerenc que apareix a la portada del nou disc dels Catarres

El grup liderat per Èric Vergés, Roser Cruells i Jan Riera ha publicat l’àlbum “Invencibles”

La portada del disc Invencibles

La portada del disc Invencibles / ELS CATARRES

Jordi Callol

Jordi Callol

Els Catarres han publicat aquest divendres 17 de novembre “Invencibles”, un nou àlbum que s’emmarca en la celebració dels deu anys del grup.

Aquest disc és un recull de les seves onze cançons més populars, però en aquesta ocasió amb col·laboracions d’alt nivell. S’hi poden sentir Els Amics de les Arts cantant Tintín, Joan Dausà amb Tokyo, Stay Homas i Zoo a Vull estar amb tu, Rock & Roll amb la Balkan Paradise Orchestra, els bascos Zetak a Invencibles, Lluís Llach entonant Un sostre fet d’estrelles, els Figa Flawas reinterpretant el mític tema Jenifer, Sopa de Cabra obrint La porta del cel, els cors angelicals de l’Escolania de Montserrat bressolant Diamants, La Fúmiga, Smoking Souls, La Gossa Sorda, Xavi Sarrià i El Diluvi posant les notes a En peu de guerra i una versió simfònica de Fins que arribi l’alba extreta del directe del concert que la banda va celebrar el 2019 al Sant Jordi Club. A més, també s’hi suma la cançó Cor publicat el mes de maig passat, un tema que torna a l’origen més catarra.

Tots aquests col·laboradors apareixen a la portada del nou àlbum amb Els Catarres al capdavant, però també s’hi sumen altres personatges importants de la història de Catalunya com Lluís Companys, Miquel Martí i Pol, Jordi Pujol, Núria Feliu, Pilarín Bayés, la Guita de la Patum o Floquet de Neu. A tots aquests s’hi suma el geni figuerenc Salvador Dalí acompanyat del seu ocelot Babou.

Dalí a la portada del disc

Dalí a la portada del disc / ELS CATARRES

Un sonat aniversari

La celebració dels 10 anys d’Els Catarres va començar amb la publicació del llibre Els Catarres X l’any 2021 i acabarà a finals d’aquest novembre amb quatre concerts consecutius a la Sala Apolo de Barcelona. A més, en aquests dos anys celebrant aquest aniversari han actuat en diferents punts dels Països Catalans passant en diverses ocasions per l’Alt Empordà com és el cas del festival Sons del Món de Roses, el Portalblau de l'Escala o el Festival Acústica de Figueres.