L’artista de Cabanes Fert pinta un mural d’Aitana Bonmatí a Sant Pere de Ribes

La futbolista blaugrana ha estat guardonada amb la pilota d’or

El mural d'Aitana Bonmatí

El mural d'Aitana Bonmatí / FC BARCELONA

Jordi Callol

Jordi Callol

La futbolista Aitana Bonmatí ha estat reconeguda com la millor futbolista del món per la revista France Football. Quan ahir passaven pocs minuts de les deu de la nit, la migcampista del Futbol Club Barcelona va rebre la Pilota d’Or de la mà del tenista Novak Đoković.

Aquest guardó ha estat el motiu pel qual el seu poble, Sant Pere de Ribes, s’ha llevat amb un mural de grans dimensions amb Bonmatí com a protagonista. L’artista responsable d’aquesta obra és el cabanenc Jordi Comas, més conegut com a Fert, que diu que «ha estat una proposta del Barça. Em van preguntar si tenia disponibilitat per fer un mural de l’Aitana si sortia guanyadora, ja que volien fer un homenatge a la jugadora i a la seva carrera».

Aquesta obra d’art compta amb un retrat d’Aitana Bonmatí aguantant la Pilota d’Or i la mateixa futbolista quan era una nena. A més, s’hi pot veure l’escut del F.C. Barcelona, un segell que hi diu «Made in Masia», les lletres «AI-TA-NA» en diferents punts de la paret i a la part superior hi ha escrit el lema «Guanya o aprèn, no perdis mai», una frase que la blaugrana ha expressat en diverses ocasions. Uns elements que s’han fusionat amb l’estètica típica de l’artista de Cabanes que explica que «he combinat el meu estil amb la imatgeria pròpia d’aquesta ocasió».

La realització d’aquest mural depenia de si finalment Bonmatí rebia la Pilota d’Or, per tant, fins que no es va fer oficial Fert no va poder començar a pintar. «Diumenge a la nit vaig arribar de Mèxic, ahir dilluns vam pintar la paret de color blanc i quan a les deu la nit ens van confirmar que sí que era distingida com a millor jugadora, el meu equip i jo vam començar a pintar el mural i hem acabat a les sis de la matinada», exposa l’autor del mural que afegeix que «ha estat una obra exprés» perquè «havia de ser una sorpresa per l’Aitana».

Un artista blaugrana

Aquesta no és la primera obra de Fert pel Barça, ja que fa dos anys va ser l'encarregat de pintar l’autocar del primer equip masculí. En aquesta obra també hi van participar els jugadors i persones de la Fundació Barça.