Taberna Libraria omplirà de llibres el mercat del dissabte a Figueres

La llibreria social instal·larà a la plaça Catalunya una parada amb més de dos mil llibres de gèneres diversos que es vendran a 1 i 2 euros

El març passat ja van visitar el mercat de Figueres. | JORDI BLANCO

El març passat ja van visitar el mercat de Figueres. | JORDI BLANCO / C.V.B. FIGUERES

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

Les responsables de la llibreria social de Figueres, Taberna Libraria, tornen a visitar dissabte el mercat amb una parada amb més de dos mil llibres de gèneres diversos a la plaça Catalunya que es vendran a 1 i 2 euros amb finalitats socials. L’objectiu, expliquen, és donar-se a conèixer més a la ciutat i també anar traient llibres del fons, ja que, reconeixen, estan desbordades.

La seu de la llibreria, ubicada al local de l’associació de veïns de l’Eixample, ja se’ls va quedar petita quan van inaugurar fa quatre anys –l’allau de donacions no s’ha aturat i no en llancen cap, només els malmesos– i fa temps que busquen complicitats per trobar un nou local «per créixer». «Tenim un problema real d’espai, no sabem on posar els llibres», diuen. De fet, els alliberaments gratuïts de llibres ja els fan cada dimarts, als baixos de la Rambla, i tenen desplegat amb prou èxit el projecte Llibres a prop, col·locant prestatges a diversos centres de la ciutat i posant a l’abast llibres gratuïtament.