Figueres passa d’onze a dotze clubs de lectura

La biblioteca incrementa el servei per absorbir la llarga llista d’espera

El curs s’obre amb una xerrada de Jordi Lara i l’espectacle «Els llops»

A l'esquerra, el rapsode Valentí Maymó. A la dreta, l'escriptor Jordi Lara.

A l'esquerra, el rapsode Valentí Maymó. A la dreta, l'escriptor Jordi Lara.

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

Amb una xerrada de l’escriptor i periodista Jordi Lara (Vic, 1968) entorn de la infantesa en el món de la literatura, s’inaugura aquest dimarts, a dos quarts de vuit del vespre, un nou curs dels clubs de lectura de la biblioteca de Figueres. S’espera, com cada any, que sigui un acte molt concorregut tenint en compte que l’equipament impulsa fins a onze clubs de lectura: quatre de narrativa per adults –un d’ells experimental–, un de teatre, un d’òpera, un de poesia, un de lectura fàcil, un de lectura juvenil i dos de lectura infantils. La proposta, a més, es complementa amb l’espectacle Els llops d’Àngel Guimerà amb el rapsode i tenora Valentí Maymó que es fa l’endemà, a les vuit del vespre, a l’auditori Caputxins.

La directora de la biblioteca, Nati Vilanova, dona fe de la fidelitat que tenen els usuaris amb aquest servei, ja que els lectors repeteixen, any rere any, i no deixen passar cap sessió sense assistir. Això, però, ha generat una llista d’espera molt àmplia que enguany es vol absorbir creant un nou club de narrativa. «Hi ha molta gent que té ganes de fer activitats i hi ha molta demanda», justifica Vilanova. La meitat d’aquests clubs són coordinats per personal del centre i l’altra meitat són externs. Una de les idees que té Vilanova és generar, a la llarga, cicles temàtics que coordinin conductors esporàdics com el que es va fer el curs passat dedicat a Vicenç Pagès Jordà i a alguns dels seus principals llibres que va tenir molt bona acollida. Vilanova, però, recorda que la Generalitat impulsa múltiples clubs de lectura virtuals a través de la plataforma Tellfy conduïts per noms ben coneguts i vinculats a la temàtica tractada. És el cas, per exemple, del llicenciat en psicologia i màster en estudis d’Àsia Oriental, Oriol Estrada, qui en porta un dedicat al manga. Val a dir que, aquest octubre, Estrada conduirà també un dels cicles d’Història de l’Art que programa el Museu de l’Empordà dedicant-lo a «una història del manga».

Una tarda dedicada al Japó

Dins aquesta línia i davant el creixent interès, la biblioteca figuerenca prepara el dimarts 26 de setembre una tarda dedicada al Japó a càrrec de Victòria Calafell, l’Espai Daruma. La proposta arrencarà amb Manga Challenge, un concurs per descobrir detalls del món del manga i l’anime, i, tot seguit, s’abordarà el pensament japonès a través d’aquest tipus de còmic.